VIDEO: Asigură-te când ieși în drum!

0
e2a9ba35-770d-4352-9207-6fb96699480a_05e77.jpg

e2a9ba35-770d-4352-9207-6fb96699480a_05e77.jpg

Una dintre cauzele generatoare de accidente o reprezintă neasigurarea la volan. Pentru mulți șoferi este opțional, contând doar ceea ce au în față.

Este esențial să te asiguri: la pătruderea pe un drum, fie că ieși din parcare, fie că schimbi direcția sau banda de mers, fie că deschizi ușa unei mașini, pe care tocmai ai parcat-o. Nu te baza pe cei care vin din spate. Uneori ești norocos, alteori cel care vine poate fi neatent, poate să te observe prea târziu și să nu aibă timp să frâneze. 

În cazuri precum cel din imaginile de la finalul acestui text, fiind vorba despre o stradă îngusrtă din Ploiești, viteza de rulare este una redusă, așa că nu a fost tocmai dificil de evitat. Stimata doamnă aflată la volanul Vw-ului Polo, deși avea o vârstă respectabilă. nu părea să aibă și instinctul de conservare, care să nu-i pună integritatea în pericol. Mașina pe care o conducea era deja lovită pe partea stângă, ceea ce poate indica faptul că o astfel de ieșire imprudentă nu este o premieră. De această dată a avut noroc, pentru că mașina care circula regulamentar avea viteză redusă, putând fi oprită la timp.

Astfel de manevre și condițiile în care se efectuează sunt prioritare în etapele de învățare de la școlile de șoferi. Mai mult decât atât, dacă în timpul examinării auto pretendentul comite o asemenea imprudență, își poate lua liniștit adio de la obținerea permisului în acea zi. 

Desigur, nu sunt puțini cei care vor spune ”dacă poți să o lași să iasă, de ce nu o lași?” Tot în cadrul examinării auto, în cazul în care elevul circulă pe drumul cu prioritate și oprește ”amabil” pentru a le pemite altora să pătrundă pe bandă, deși legea îi obligă să aștepte până când vor putea să iasă în siguranță, atunci cel examinat este depunctat. În astfel de cazuri nu se pune problema ”amabilității” în trafic, ci a siguranței participanților.

Nu de puține ori se deschide o ușă în fața unui biciclist, a unui motociclist, a unei alte mașini. Consecințele faptului că cel din lateral nu se asigură pot fi dintre cele mai grave. Nu ne costă absolut nimic dacă așteptăm câteva secunde în plus, pentru ca atât noi cât și ceilalți participanți la trafic să nu avem de suferit. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău