1_0d8d3.jpg

În această săptămână, în cadrul unei acţiuni derulate la nivel naţional şi european, poliţiştii prahoveni vor intensifica controalele în trafic, cu scopul conștientizării conducătorilor auto asupra riscurilor la care se expun, atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic, dacă ar conduce autovehicule sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Activitățile sunt în curs de derulare, fac parte din calendarul european al Poliţiilor Rutiere – TISPOL ALCOHOL AND DRUGS și se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

În primele două zile, poliţiştii prahoveni au acţionat la nivelul întregului judeţ, aproximativ 500 de participanți la trafic fiind testați cu aparatul etilotest. Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, 56 dintre acestea au fost abateri sancționate prin avertisment scris.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Zece conducători auto au fost prinşi în flagrant în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului, pentru care, etilotestul a indicat valori între 0,18 mg/l, și 0,34 mg/l îmbibație alcoolică în aerul respirat. Cei zece au rămas fără permis de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Luni, un conducător auto în vârstă de 58 ani, a avut ghinionul de a se întâlni cu polițiștii pe raza municipiului Ploiești, iar în urma valorii de 0,51 mg/l afișate de etilotest, s-a ales cu dosar penal.

De asemenea, polițiștii au aplicat și 52 de sancțiuni pentru depășirea limitei legale de viteză, iar 48 de conducători auto au fost depistați fără a purta centura de siguranță. Valoarea totală a amenzilor aplicate depășeste suma de 110.000 lei.

Până la acest moment, colegii au reținut 31 de permise de conducere (10 pentru cei aflați sub influența alcoolului, 3 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, 3 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept, s.a.) și 13 certificate de înmatriculare. 

Mai mult, ieri, 4 iunie, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 2 Florești au oprit în trafic autovehicul, pe raza localității Dițești, al cărui conducător în vârstă de 28 ani domiciliat în aceeași localitate, avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat. Din verificările efectuate, a rezultat faptul că acesta a luat vehiculul fără acordul proprietarului, iar acum este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice, având acest drept suspendat, precum și pentru furt în scop de folosință.

Acțiunea se va derula până Duminică, în tot județul, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții.

Recomandăm participanților la trafic să se asigure că vor alege siguranța. Nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice. De asemenea, nu intrați într-un vehicul dacă bănuiți că șoferul a consumat alcool sau droguri.  Viața are prioritate.  sursa: IJP Prahova

FOTO

6
5
4
3
2
1

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg