Razie rutieră în Prahova. Un mecanic de ocazie, prins beat și fără permis, după ce a furat mașina clientului

0
razie_c23d6.jpg

razie_c23d6.jpg

Serviciului Rutier, împreună cu polițiști rutieri de la mai multe subunități teritoriale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au desfășurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.

Polițiștii au acționat pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, precum și a abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști.

Totodată, au verificat și modul de efectuare a transportului de mărfuri și  persoane pe raza județului.

Au fost aplicate 1.715 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.635 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, restul fiind aplicate la alte acte normative.

Dintre acestea, 384 au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 28 pentru neacordarea priorității de trecere (a vehiculelor și pietonilor), 93 de amenzi au fost pentru abaterile pietonilor și 113 ale bicicliștilor. De asemenea, au fost constatate 28 de depășiri neregulamentare și au fost depistați 38 de conducători aflați sub influența alcoolului.

Astfel, 122 de conducători auto au rămas fără permis de conducere, 5 dintre aceștia pentru depășirea vitezei cu 50 km/h peste limita legală, 38 pentru alcool, 28 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, 13 pentru neacordarea priorității de trecere a vehiculelor care aveau acest drept, precum și 15 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați în traversare regulamentară.  Totodată, au fost reținute 47 de certificate de înmatriculare.

În timpul acțiunii, au fost întocmite 25 de dosare penale, pentru infracțiuni la regimul rutier, întrucât 3 conducători auto au fost depistați conducând autovehicule neînmatriculate, 9 au condus fără a deține permis de conducere, ori având dreptul de a conduce suspendat, și 13 conducători auto au fost depistați la volan sub influența unei îmbibații alcoolice în etilotest, care depășea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iată câteva exemple:

  • În seara zilei de 25.05.2019, polițiștii au oprit în trafic, pe raza comunei Măgureni, o autoutilitară, condusă de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, care a înregistrat recordul negativ al zilei, în ceea ce privește numărul de înfracțiuni comise.

Acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, avea o alcoolemie de 0,74 mg/l, și, ca și când nu ar fi fost suficient, conducea un autovehicul care îi fusese lăsat pentru efectuarea unor reparații.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și furt în scop de folosință.

  • În dimineața zilei de 26.05.2019, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat care nu poseda  permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0.86 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.
  • În aceeași zi, polițiștii au oprit în trafic un moped, condus de un bărbat care circula pe raza comunei Tomșani, având o alcoolemie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia s-a întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.
  • În seara aceleiași zile, pe Centura de Est a municipiului, a fost oprit în trafic un ansamblu de vehicule format din tractor și remorcă, aceasta din urmă neavând montată plăcuța cu numărul de înmatriculare. În urma verificărilor, s-a stabilit că respectiva remorcă nu era înmatriculată. Și acest conducător auto s-a ales cu un dosar penal, pentru tractarea unei  remorci neînmatriculate.
  • În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost depistați doi conducători auto, care efectuau transport public de persoane în comun și care foloseau un dispozitiv rudimentar (magnet), pentru a influența datele înregistrate de aparatul tahograf, respectiv timpii de odihnă. Ambii au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 9.000 lei și reținerea certificatului de înmatriculare. sursa: IJP Prahova
*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău