Cum poți prelungi viața anvelopelor. Semnele că pneurile trebuie schimbate

0
646x404_2_b49c6.jpg

646x404_2_b49c6.jpg

Anvelopele se numără printre cele mai scumpe consumabile ale unei maşini, un set acceptabil depăşind în majoritatea cazurilor 1.000 de lei. Cu puţină atenţie şi câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont, veţi putea prelungi viaţa pneurilor de la maşina personală. 

Unul dintre cei mai simpli paşi de urmat este să verificaţi periodic, de preferat odată pe lună, presiunea în pneuri, dar şi uzura acestora. De asemenea, este necesar să schimbaţi regulat pneurile între ele şi să mergeţi la un service pentru a vă asigura că roţile sunt perfect aliniate. 

”Presiunea din fiecare anvelopă influenţează pozitiv sau negativ modul în care acestea îmbătrânesc şi, evident, se uzează. Dacă un pneu nu are presiunea corectă, acesta nu numai că se va uza mai repede, dar va contribui şi la creşterea consumului de carburant al maşinii”, explică Florin Marin Bogdan, şef de lucrări la Facultatea de Inginerie din Galaţi. 

Schimbarea cauciurilor între ele

Sfatul specialistului este să verificaţi presiunea în anvelope atunci când acestea sunt reci şi să adăugaţi 0,3 bari peste presiunea recomandată de producătorul cauciucurilor. De asemenea, pneurile trebuie schimbate între ele la fiecare 10.000-12.000 de kilometri, astfel încât să se uzeze uniform şi, evident, să le prelungiţi durata de viaţă. 

Citeste mai mult: adev.ro/przmtz

sursa foto: adevarul.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău