Primele indicii că ambreiajul unei maşini urmează să cedeze 

0
646x404_2_fdb34.jpg

646x404_2_fdb34.jpg

Ambreiajul este una dintre componentele importante ale unei maşini. În cazul unei defecţiuni este nevoie obligatoriu de o vizită la service. 

Ambreiajul este o componentă a unei maşini, care prin cuplare transmite un moment de putere a unei mişcări de rotaţie, sau întrerupe această mişcare de rotaţie prin decuplare. Ambreiajele sunt folosite în mecanismele care au 2 axe, în general unul dintre ele este antrenat de un motor, iar celălalt antrenează cealaltă parte a mecanismului.

Ambreiajele pentru autovehicule pot fi cu ”cuplare şi decuplare comandată” sau cu ”cuplare şi decuplare automată”, au o gamă largă de aplicare, fiind utile de exemplu, pentru schimbarea treptelor de viteză a unui automobil.   

Ambreiajul reprezintă un ansamblu de piese, principalele componente ale acestuia fiind: volanta, discul de ambreiaj, placa de presiune şi rulmentul de presiune. Este poziţionat între cutia de viteze şi motor şi are rolul de a întrerupe fluxul de putere dintre cele două, facilitând astfel utilizarea cutiei de viteze manuală.  

Mecanicii auto au identificat o serie de semne care indică faptul că există o problemă a ambreajului:  

Patinarea de ambreiaj

Acest fenomen este unul din primele semne şi se manifestă prin mărirea lentă a vitezei la accelerare şi un miros specific de garnitură arsă. Transmisia nu mai este conectată perfect cu motorul, prin urmare, chiar dacă pedala de aceleraţie este călcată, motorul se turează în gol iar maşina prinde o viteză extrem de mică.

Citeste mai mult: adev.ro/pritrb

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău