Lași cheile mașinii la îndemâna copilului? Un băiat de 11 ani, din Huși, a făcut prăpăd, după ce a plecat cu mașina mamei

0
18accident1_a80ee.jpg

18accident1_a80ee.jpg

Neglijența părinților poate avea consecințe grave. Deși toți spun că lor nu li se poate întâmpla, sunt destul de frecvent întâlnite cazurile în care cei mici fac ravagii, atunci când ”prind” cheile de la mașinile părinților. 

Un copil de 11 ani lăsat nesupravegheat în maşină de către mama sa a pornit autoturismul şi l-a condus, luni seară, pe o stradă din Huşi, el lovind alte două maşini şi o conductă de gaze pe care a avariat-o.

Din fericire nimeni nu a fost rănit de această dată, însă 30 de familii au rămas fără gaze pentru câteva ore.

Copilul a pornit maşina şi a început să ruleze pe strada Fundatura Viilor din Huşi, în mers lovind alte două autoturisme, după care a ricoşat într-o conductă de gaz pe care a avariat-o.

În urmă cu trei săptămâni, la Ploiești, un puști de 15 ani din Ploiești a plecat cu mașina părinților și a provocat mai multe accidente rutiere. Lipsa de experiență s-a văzut imediat, acesta acroșând un motociclist în sensul giratoriu de la intersecția  străzilor Șoseaua Vestului cu Mărășești. El și-a continuat cursa nebună până când a avariat trei mașini parcate pe strada Domnișori.

Speriat de ce-a făcut, adolescentul a fugit, fiind prins de o patrulă a Poliției în câteva minute de la comiterea faptelor. Din fericire, motociclistul nu a fost rănit grav, însă părinții puștiului vor avea de achitat ”nota de plată” a faptelor sale.

Se spune că niciodată nu este de vină un copil. Întotdeauna astfel de întâmplări au la bază carențe în educația oferită de părinți, sau neglijența acestora care lasă la îndemâna copiilor obiecte periculoase. O cheie de mașină, o cheie aparent inofesinvă se poate transforma într-o adevărată armă.

18accident1_63f95.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău