fbpx

protest-cotar-taximetristi-8-e1550043410152_b172b.jpeg

Conform liderilor Confederaţiei Transportatorilor, 5.000 de maşini sunt estimate să participe la protestul din faţa sediului Guvernului.

Este a patra oară când taximetriştii protestează, de la începutul anului. Sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul intenţionează să creeze un cadru legal pentru aplicaţiile de car-sharing, în loc să le interzică.

Uber a transmis un punct de vedere cu privire la protestul COTAR împotriva intenției Guvernului de a crea un cadru de reglementare și pentru serviciile de ridesharing:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră. Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei și dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc și aceste aplicații și vor să aibă în continuare mai multe opțiuni de transport.”

Pe de altă parte, clienții au foarte multe nemulțumiri legate de taximetria clasic. Acestea sunt legate de aparate neutilizate permanent, curse suprataxate, curse refuzate pentru că distanțele sunt prea mici, starea tehnică a unor autovehicule, comportamentul unor taximetriști etc.. Astfel de nemulțumiri au făcut ca altenativele Uber și Taxify să devină viabile.  

foto Libertatea

protest-cotar-taximetristi-8-e1550043410152_96a4e.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg