fbpx

acte-permis-de-conducere-3.jpg

Noul Cod Rutier vine cu câteva modificări importante pentru șoferi. Acesta va intra în vigoare începând de mâine, 15 februarie 2019.

Principala modificare vizează persoanele care au peste 16 ani şi care vor dori să conducă un moped sau un triciclu, acestea având nevoie de permis de conducere pentru categoria AM.

Conform Noului Cod Rutier, șoferii agresivi în trafic vor rămâne fără permis timp de 90 de zile, iar cei care se fac vinovaţi pentru un accident rutier nu vor mai primi dovadă de circulaţie, iar permisul de circulaţie le-ar putea fi suspendat timp de trei luni. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru anumite încălcări ale Codului Rutier unele amenzi au crescut chiar și de 10 ori, iar la consumul de alcool, peste o anumită limită se poate ajunge chiar după gratii. Și vorbitul la telefon a fost taxat scump. Cine este prins în trafic că vorbește la telefon în timp ce conduce riscă o amendă de 1.600 de lei.

Noul Cod Rutier sancționează cu amenzi cuprinse între 4.080 și 9.600 de lei, depășirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri, în care se produc și pagube materiale, la care se adaugă și suspendarea permisului pe o perioadă de un an de zile. Dacă accidentul se soldează și cu victime, perioada pe care se suspendă permisul este de doi ani. Amenzile și sancțiunile în ceea ce privește alcoolul la volan s-au mărit și ele în noul Cod Rutier.

După noile modificări, băutura la volan se sancționează drastic. Astfel o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge aduce șoferului o amendă prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni (de la 21 la 50 de puncte – amendă) și o suspendare a permisului de 180 de zile.

Mai mult, permisele auto îşi schimbă şi înfăţişarea, fiind realizate după o directivă europeană şi concepute cu anumite elemente standard. Astfel, şoferilor cărora le expiră permisul în perioada următoare li se va elibera unul nou după model european de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

citește mai multe pe antena3.ro și stirimondene

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook