fbpx

soferii-din-bucuresti-trafic-capitala.jpg

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA) a propus introducerea unei taxe de congestie în București pentru mașinile înmatriculate în celelalte județe.

Taxa ar trebui aplicată tuturor autovehiculelor din ”provincie” cu un grad ridicat de poluare, care nu sunt înmatriculate în Bucureşti, dar care circulă în Capitală.

"Impunerea unor taxe locale pentru intrarea în parcul municipal a autovehiculelor vechi/poluante sau taxe de traversare/staţionare pentru autovehiculele poluante (ex.: Euro 5 şi inferior) va aduce sume importante la bugetul administraţiei locale, sume ce pot fi folosite pentru susţinerea retragerii din parcul municipal a autoturismelor poluante sau realizarea de hub parkinguri, de genul 'Park & Ride' de la Străuleşti", explică reprezentanţii APIA.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform calculelor acestora, veniturile anuale ce pot fi colectate la acest Fond ar urma să se ridice la aproximativ 120 de milioane de euro, raportate la numărul de autoturisme care intră în Bucureşti (circa 137.000), înmulţit cu o taxă medie de 3 euro/zi şi cu un număr de 300 de zile.

Detalii pe economica.net

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg