646x404.jpg

Celebrele ”caracatițe” folosite pentru blocarea roților devin istorie. Și în România apar ”caracatițele” pentru parbriz.

Șoferilor nu le vor mai fi blocate roțile, ci vizibilitatea.

O astfel de „jucărie” arată ca o carte de mari dimensiuni, se pliază în două şi se prinde parbriz cu nişte ventuze extrem de puternice, care pot fi desfăcute doar electronic, pe baza unui cod primit de proprietarul maşinii prin SMS, după ce plata taxei de deblocare este confirmată.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform adevărul.ro, autorităţile din Galaţi cumpără dispozitive de blocare a maşinilor în valoare de 150.000 de lei.

Achiziţia este în curs pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (rebotezat acum SICAP), fiind comandată de Gospodărie Urbană, o entitate din subordinea Primăriei din Galaţi. Valoarea maximă estimată a contractului este de 151.260 lei, livrarea dispozitivelor urmând să se facă  într-un termen de între 3 şi 18 luni.

Din documentaţie nu reiese care ar fi preţul vizat per unitate,dar autorităţile estimează că de aceşti bani ar putea cumpăra între 36 şi 2016 „caracatiţe”, ceea ce înseamnă de la 70 la la 4200 de lei bucata.

Nu ar fi rău să fie înlocuite și cele ale SGU Ploiești, deși preferabil ar fi ca investițiile serioase să fie făcute în noi locuri de parcare.

sursa info: adevărul.ro / sursa foto: autoweek.com

646x404.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Claudiu Vasilescu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg