Ford și Volkswagen se aliază pentru a da lovitura în industria auto

ZTMzZGFjYWZkMDRlMjgwNzVlMGJkZWJlMWVj.thumb.jpg

ZTMzZGFjYWZkMDRlMjgwNzVlMGJkZWJlMWVj.thumb.jpg

Nu este vorba despre o fuziune, în care brand-urile să își piardă identitatea, ci o alianță în care vor proiecta și produce împreună anumite tipuri de autovehicule. Dacă vor avea succes, spun că vor extinde gamele.

Deocamdată încep cu autovehicule comerciale. În 2022 vor vinde vehicule comerciale, van şi pickup-uri de dimensiuni medii.

„Nu este un secret că industria noastră trece prin schimbări fundamentale care sunt rezultatul electrificării pe scară largă, reglementărilor mai stricte în domeniul emisiilor, digitalizării, trecerii la conducerea autonomă şi nu în ultimul rând schimbarea preferinţelor clienţilor”, a declarat  directorul general al Volkswagen, Herbert Diess.

Ford va oferi în următoarele săptămâni mai multe detalii referitoare la efectul alianţei asupra operaţiunilor sale, dar nu anticipează reducerea numărului de locuri de muncă.

Diess a mai spus că Ford şi VW au semnat un memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea în comun a unor vehicule electrice şi autonome. Ambele companii au anunţat că sunt optimiste că aceste acorduri vor fi finaizate, dar nu au oferit un orizont temporal.

Jim Hackett, CEO Ford Motor, și Herbert Diess, CEO Volkswagen Group Foto: Sam VarnHagen/ surse naias.com / news.ro

ZTMzZGFjYWZkMDRlMjgwNzVlMGJkZWJlMWVj.thumb.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău