imobilizare-membru-superior.jpg

Sunt multe prevederi legilative pe care victimele accidentelor nu le cunosc. Pentru că asiguratul plătește polița, în caz de accident societatea la care este asigurat are obligații pe care încearcă să le onoreze spre minimul posibil.

Așa se face că multe dintre aceste victime primesc drept despăgubiri sau daune morale, sume derizorii, comparativ cu ceea ce au dreptul LEGAL.

Un exemplu recent vine de la Iași, acolo unde o adolescentă a rămas cu sechele fizice şi psihice după ce a fost victima unui accident rutier când nu avea nici 16 ani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ea nu a mai putut termina liceul, petrecându-şi adolescenţa în spitale. Judecătorii au considerat că este îndreptăţită să primească daune morale de 400.000 de lei, deşi ceruse aproape trei milioane de lei, însă procesul nu a fost finalizat - atât asiguratorul, cât şi victima au atacat decizia primei instanțe, scrie Ziarul de Iași.

Accidentul în urma căruia a fost rănită tânăra a avut loc în 16 februarie 2014, atunci când Lucian Mihai Mihalachi mergea cu un autoturism Cielo pe DN 28, iar la un moment dat, el a depăşit o autoutilitară oprită pe partea dreaptă. La revenirea pe sensul său de mers, mașina a frânat brusc şi a ieşit de pe şosea, lovindu-o pe Petronela Amihăiesei, aflată pe marginea drumului. Adolescenta a fost dusă la spital în comă şi cu multiple leziuni. Ea a rămas cu probleme locomotorii, dar şi cu probleme de vorbire.

Acesta a fost şi motivul pentru care a cerut daune morale de 2,9 milioane de lei. "Se reţine că suferinţele victimei accidentului au fost de natură să-i pună viaţa în pericol, să-i anuleze, să-i limiteze şi în final să-i îngreuneze desfăşurarea unei existenţe, a unei vieţi fireşti, provocându-i suferinţe fizice şi psihice. Instanţa apreciază că, în contextul circumstanţelor cauzei, fără a minimaliza în vreun fel suferinţele reale ale reclamantei, suma de 400.000 lei acordată cu titlu de daune morale constituie o satisfacţie echitabilă“, au considerat judecătorii Tribunalului Iași, potrivit motivării sentinţei, citată de Ziarul de Iași.

Chiar dacă nu este o plăcere să ajungi în instanță, se pare că rămâne singura soluție, prin intermediul căreia se poate obține despăgubirea justă. Despre această soluție am făcut referire și în materialul publicat AICI, urmând să revenim cu noi amănunte despre proceduri și cauzele câștigate în instanțe, în favoarea victimelor. 

Află cum poți fi despăgubit corect în caz de accident și ce nu spun asiguratorii!

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg