cum-sa-ramai-treaz-la-volan-atunci-cand-mori-de-46d5122d3f6f8ca3e6-940-0-1-95-1.jpg

Multe dintre accidentele mortale produse în România sunt provocate de șoferi foarte obosiți. Medicii spun că 20 de ore de nesomn echivalează cu o alcoolemie de 10 la mie.

Sorin Ene, pilot profesionist:

„Oboseala la volan crește factorul de risc în ceea ce privește producerea accidentelor de la 4 până la de 6 ori mai mult în momentul în care suntem obosiți. În momentul în care avem probleme de reacție la volan recomand pauza de conducere care e recomandată la 2 ore undeva la 15 minute, dar eu o recomand chiar dacă nu suntem obosiți. Accidentele rutiere produse pe fondul oboselii sunt unele dintre cele mai periculoase, de cele mai multe ori soldate cu victime pentru că lipsește viteza de reacție, reflexul conducătorului auto”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Psihologii spun că doar norocul mai salvează un şofer obosit.

Citește continuarea pe digi24.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.