etilotest.jpg

În această dimineață, polițiștii rutieri au acționat pe DN 1, DN 1A și DN 1B, în Prahova, pentru depistarea șoferilor băuți. Cum rare sunt cazuriile în care conducătorii auto beau o tărie la prima oră, etilotestul poate depista alcoolul din organism și după ore bune de la consumarea spirtoaselor.

Astfel, potrivit playtech.ro, medicii susțin că în cazul persoanelor care consumă alcool pe stomacul gol, valoarea maximă a alcoolemiei se atinge în 20-30 de minute. Ce se întâmplă la câteva ore după o beție cruntă, mai poate șofa în siguranță un conducător auto?

Citește și Razie a Poliției Rutiere în Prahova. Zonele unde șoferii sunt testați dacă au consumat alcool. FOTO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dacă cel care a consumat băuturi alcoolice are o greutate de 70 de kilograme, iată în cât timp va elimina alcoolul din corp:

  • o bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore;
  • un litru de vin se elimină între 7 ore şi 9 ore;
  • 100 ml de lichior se elimină în aproximativ 3 ore şi 10 minute;
  • 100 ml palincă se elimină în aproximativ 4 ore şi 10 minute;
  • 100 ml vodcă se elimină în aproximativ 3 ore;

Timpul eliminării băuturilor poate să difere în funcție de gradul de alcool pe care îl conține fiecare.

Așadar, dacă ați chefuit până noaptea târziu și vă urcați la volan a doua zi la prima oră, riscați să fiți amendați pentru consum de alcool la volan. Iar dacă ați făcut-o ”lată”, vă alegeți și cu dosar penal.

Asta deoarece, potrivit Codului Rutier, în cazul în care un șofer este depistat cu peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta sa constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.