003ae31f-04db-42fb-8b5f-4f9af1a89221.jpg

Vedem zilnic accidente cumplite. Aproape că au intrat în banalul cotidian, însă mulți continuă să se întrebe cum se întâmplă nenorocirile, pentru oamenii normali, responsabili, scenele fiind neverosimile.

Sâmbătă seara, 05.01.2019, în apropiere de Cheia, pe DN1A. Coloană de mașini pe sensul spre Ploiești. Se circulă relativ bine, asfaltul uscat. Nu este loc de exces de viteză, mai ales pe timp de noapte, în succesiune de curbe fără vizibilitate.

Și totuși, există iresponsabili care forțează limitele norocului, depășind peste linia continuă, în curbe. În doar o fracțiune de secundă, de pe contrasens, poate să apară un autovehicul, mai ales că drumul este frecventat de camioane de mare tonaj. În cele câteva secunde de imagini aveți două exemple de șoferi kamikaze. Ei au întotdeauna argumente, scuze, justificări. Ei pot, pentru ei nu e niciun pericol, ei sunt regii șoselelor. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sunt acei ”șmecherași” care vor să demonstreze de ce sunt în stare ”roabele” lor, cât sânge au ei și cât de abili sunt. Uneori le iese, iar asta este doar o chestiune de noroc. Norocul nu ține însă la nesfârșit, iar sângele ajunge să se împrăștie sub un camion, într-un morman de fiare. Am putea spune, cu o oarecare doză de cinism: ”treaba lor dacă vor să se sinucidă, nicio pierdere pentru comunitate”, însă, de regulă, nu se duc singuri. Nenorocesc și alte destine, alte familii.

Acceptarea ca probe video pentru înregistrările de pe camere auto, cât și suspendarea pe viață a dreptului de a șofa pentru astfel de specimene, ar duce la salvarea multor vieți. Este doar o chestiune de voință a legiuitorilor și niciun om în deplinătatea facultăților mintale nu ar avea obiecții.   

După secvența video cu iresponsabilii de pe DN1A, vă oferim și imaginea unui șofer, căruia manevra nu i-a reușit...

181755057cc498199df07761fe1aa39c_XL.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.