74f9960b-f79a-4ce4-98f2-957dd6c8944a-ap-fatal-crash-interstate-fire-florida.jpg

Știrea despre acțiunea polițiștilor a fost publicată AICI. Acțiunea lor a generat un val de comentarii, majoritatea negative, criticându-i pe cei care încercau să tempereze elanul vitezomanilor, protejând astfel viețile celorlalți.

Dacă stau cu radarele, nu e bine, pentru că fac pândă și japcă. Dacă nu stau cu radarele, de ce nu stau, pentru că îi plătim, iar lor nu le pasă de viețile noastre. Dacă dau amenzi, de ce dau, pentru că și alții încalcă legea și nu sunt prinși. Dacă nu dau, de ce nu dau, pentru că așa ajung toți să prindă tupeu.

Cum o dai, nu e bine... 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit unui comunicat al IJP Prahova, ”polițiștii Serviciului Rutier au acționat ,,în cascadă” pe Drumul Național 1, pe sensul de mers Brașov-București, pentru neregulile constatate aplicând 54 de sancțiuni contravenționale (46 pentru viteză), în valoare de 15.660 lei. Au testat cu aparatul etilotest 54 de conducători auto”.

Era ușor de intuit faptul că, odată scăpați din coloană, mai mulți ”Schumacheri” vor vrea să demonstreze de ce sunt în stare, câștigând astfel maxim 5 minute, în drumul către case. Cum astfel de raliuri ale unor iresponsabili au făcut ca DN1 să capete și denumirea de ”drumul morții”, acțiunile polițiștilor sunt binevenite, ba chiar ar fi de dorit să se intensifice. Nervii din coloane nu trebuie să se transforme în comportament iresponsabil, iar mașinile în arme de distrugere în masă.

Ok, acum apar interminabilele comentarii legate de lipsa autostrăzilor. Cu mai puțin de 24 de ore în urmă, 7 oameni au murit în SUA, într-un accident în lanț, urmat de un incendiu, pe o autostradă. Detalii AICI. Și americanii chiar au autostrăzi... Doar că, la fel ca la noi, au și ei faliții lor în materie de șofat. Nu este în regulă să nu avem autostrăzi, deși am plătit ani de zile taxe și impozite pentru drumuri de lumea a treia. Dar asta nu este o scuză pentru șofatul iresponsabil. 

Vrei să te sinucizi conducând? Treaba ta, dar nu ai niciun drept să îi iei cu tine și pe nevinovații care respectă regulile. Și nu insista cu mașina ta puternică și sigură, cu abilitățile tale de mare maestru în arta șofatului. Am mai scris zeci de materiale. Polițiștii au datoria să acționeze pe tot ce înseamnă drum public, indiferent dacă este autostradă sau drum comunal, iar noi avem datoria să respectăm Codul Rutier. Nu este vina polițiștilor că politicienii sunt hoți și mincinoși.  

74f9960b-f79a-4ce4-98f2-957dd6c8944a-ap-fatal-crash-interstate-fire-florida.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Miercuri, 16 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Decizia CCR privind presemnalizarea radarelor

Presemnalizarea dispozitivelor radar instalate pe autovehicule staţionare sau pe suporţii amenajărilor rutiere şi a dispozitivelor radar tip pistol aduce atingere prevederilor constituţionale şi...