fbpx

volkswagen.jpg

Volkswagen va fabrica numai mașini cu motoare electrice în viitorul apropiat. Măsura radicală a fost anunțată oficial de compania germană, care renunță definitiv la motoarele clasice pe benzină și motorină, urmând să treacă exclusiv la propulsia electrică. Actualele modele de pe piață vor fi însă întreținute cu subansamble și piese de schimb în continuare și după intrarea în vigoare a noii politici de mediu, din 2026.

Mutarea strategică a unui din cei mai importanți producători de automobile din Europa și de la nivel mondial a fost gândită în contextul scandalului dieselgate, care a dus la amenzi aplicate constructorului în valoare de 27 de milioane de euro. Un responsabil din companie a comunicat intenția Volkswagen în cadrul unei conferințe de presă, arată businessmagazin.ro

„În anul 2026 vom fabrica ultimul produs bazat pe un motor cu combustie”, a declarat Michael Jost la conferinţa de la o conferinţă organziată de Handelsblatt, la sediul Volkswagen din Wolfsburg, Germania.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat declarația lui Jost, astfel că grupul Volkswagen, cea mai bine vândută marcă din Europa şi din China se va concentra pe maşini electrice.

VW va continua să-şi adapteze autovehiculele pe benzină şi diesel pentru a respecta standardele de mediu pe durata de viaţă a acestor vehicule, dar producătorul german de maşini este acum angajat să ia măsuri radicale pentru a opri încălzirea globală, a precizat Michael Jost. 

sursa: businessmagazin.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg