etilotest1.jpg

Aproape 200 de contravenții aplicate și 10 permise reținute. Acesta este bilanțul ultimelor 24 de ore al acțiunilor derulate de polițiștii rutieri în Prahova. Printre șoferii amendați se numără și unul mort de beat, care și-a lăsat mașina avariată în mijlocul unei străzi din Breaza. Acestuia i s-a întcmit și dosar penal.

Comunicatul IJP Prahova:

Polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au executat o serie de acțiuni pentru identificarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză și a bicicliștilor care nu respectă normele rutiere.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale (15 pentru viteză excesivă), în valoare de 15.035 lei, iar ca măsuri complementare au reținut două permise de conducere.

Cu titlu de exemplu, precizăm că polițiștii din Breaza, în jurul orei 00.20, au observat un autovehicul avariat, ce staționa perpendicular pe axul drumului.

Au identificat conducătorul auto în persoana unui localnic de 48 de ani, față de care, în urma testării cu etilotestul, a rost relevată o concentrație de 0,87 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.  


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.