34.jpg

Să cumperi de la o firmă specializată, care îți ”garantează” numărul de km, puțini și reali, asta înseamnă ceva mai multă liniște pentru un cumpărător de auto second. Cel puțin așa ar trebui să fie, asta până descoperi că ai fost înșelat de o firmă aparent respectabilă.

"Vindem maşini rulate, cu un număr mic de kilometri". Cu acest anunţ a reuşit o firmă din Bucureşti să păcălească zeci de clienţi din toată țara, vreme de patru ani, afirmă digi24.

În realitate, autoturismele aveau cifrele din bord măsluite. Cele mai multe dintre maşinile vândute de firma de leasing erau recuperate de la cei care nu-şi mai puteau plăti ratele.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cumpărătorii de bună credință veneau la firma de leasing pentru a cumpăra autoturisem bune și mai ales cu kilometri reali. Tocmai aici a fost problema descoperită de polițiști! Ei și-au dat seama că în decursul timpului nu mai puțin de 40 de persoane au fost înșelate în acest fel.

Înselătoria constă în diferența de preț pe care cumpărătorii erau dispuși să o plătească pentru mașini puțin rulate, comparativ cu prețurile scăzute ale mașinilor cu mulți km.

Clienții au observat că tehnic mașinile nu prea erau ca unele cu rulaj mic, iar unii chiar au verificat dacă kilometrajul era măsluit. După ce au obținut confirmarea că sunt victime ale unor înșelăciuni, au sesizat poliția. Puțini s-au gândit că o firmă de leasing auto rulate și-ar permite să riște. S-au convins că se poate.

Unul dintre reprezentanții firmei le-a declarat jurnaliștilor de la digi24 că firma nu ar avea nicio vină, iar kilometrajele au fost modificate înainte de a ajunge în parcul lor. Întrebarea firească ar fi: la toate 40 și nimeni nu a sesizat???, mai ales că anunțul publicitar garanta km real.

Deși cei patru patroni ai firmei au fost arestați fiind vorba despre o anchetă în derulare, nu au dat publicității încă numele firmei. 

34.jpg

sursa digi24


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.