4 ani de înșelăciuni, 4 patroni arestați și 40 de clienți înselați de o firmă de vânzări auto rulate, cu kilometraje ”date peste cap”

0
34.jpg

34.jpg

Să cumperi de la o firmă specializată, care îți ”garantează” numărul de km, puțini și reali, asta înseamnă ceva mai multă liniște pentru un cumpărător de auto second. Cel puțin așa ar trebui să fie, asta până descoperi că ai fost înșelat de o firmă aparent respectabilă.

„Vindem maşini rulate, cu un număr mic de kilometri”. Cu acest anunţ a reuşit o firmă din Bucureşti să păcălească zeci de clienţi din toată țara, vreme de patru ani, afirmă digi24.

În realitate, autoturismele aveau cifrele din bord măsluite. Cele mai multe dintre maşinile vândute de firma de leasing erau recuperate de la cei care nu-şi mai puteau plăti ratele.

Cumpărătorii de bună credință veneau la firma de leasing pentru a cumpăra autoturisem bune și mai ales cu kilometri reali. Tocmai aici a fost problema descoperită de polițiști! Ei și-au dat seama că în decursul timpului nu mai puțin de 40 de persoane au fost înșelate în acest fel.

Înselătoria constă în diferența de preț pe care cumpărătorii erau dispuși să o plătească pentru mașini puțin rulate, comparativ cu prețurile scăzute ale mașinilor cu mulți km.

Clienții au observat că tehnic mașinile nu prea erau ca unele cu rulaj mic, iar unii chiar au verificat dacă kilometrajul era măsluit. După ce au obținut confirmarea că sunt victime ale unor înșelăciuni, au sesizat poliția. Puțini s-au gândit că o firmă de leasing auto rulate și-ar permite să riște. S-au convins că se poate.

Unul dintre reprezentanții firmei le-a declarat jurnaliștilor de la digi24 că firma nu ar avea nicio vină, iar kilometrajele au fost modificate înainte de a ajunge în parcul lor. Întrebarea firească ar fi: la toate 40 și nimeni nu a sesizat???, mai ales că anunțul publicitar garanta km real.

Deși cei patru patroni ai firmei au fost arestați fiind vorba despre o anchetă în derulare, nu au dat publicității încă numele firmei. 

34.jpg

sursa digi24

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău