politie-amenda.jpg

De la 1 decembrie se majorează salariul minim pe economie. Acesta devine 2080 de lei, respectiv 2350 de lei pentru cei cu vechime mai mare de 15 ani sau cu studii superioare. Cum punctul amendă este de 10% din salariul minim, acesta ar fi trebuit să devină de la aceeași dată 208 lei, față de 145 lei cât este în prezent.

Acest lucru nu se va întâmpla însă pentru că guvernul a decis tot astăzi să menţină punctul de amendă la 145 de lei şi pentru anul 2019, așa cum s-a întâmplat încă din decembrie 2017, când a fost plafonat la valoarea din prezent.

Amenzile prevăzute în Codul rutier și valorile lor:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

clasa I – 2 sau 3 puncte-amendă; 290 sau 435 de le
clasa a II-a – 4 sau 5 puncte-amendă; 580 sau 725 de lei
clasa a III-a – de la 6 la 8 puncte-amendă; 870 şi 1.160 de lei
clasa a IV-a – de la 9 la 20 de puncte-amendă; 1.305 şi 2.900 de lei
clasa a V-a (persoane juridice) – de la 21 la 100 de puncte-amendă - între 3.045 şi 14.500 de lei


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Vineri, 11 Ianuarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Ce vor păți șoferii care fac live la volan 

Noul Cod Rutier prevede amenzi dure pentru şoferii care fac live la volan. Modificarea importantă şi care ar putea salva multe vieţi este prevăzută de un proiect de lege publicat de Ministerul de...