fbpx

goana-dupa-bani-la-buget-continua-permisul-de-50e154f82176027aad-940-0-1-95-1.jpg

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat, marţi, raport favorabil unui proiect de lege care prevede suspendarea permisului de conducere sau a dovezii înlocuitoare a acestuia la cumularea a 45 de puncte de penalizare. În prezent, suspendarea permisului este posibilă la cumularea a 15 puncte.

Disperarea după voturi și populismul politicienilor sunt echivalente cu iresponsabilitatea, cu lipsa de respect față de cei care i-au trimis în Parlament. Nu stiu ce să mai facă pentru a intra în grațiile electoratului, așa că revarsă tot arsenalul de pomeni electorale și concesii.

În condițiile în care UE înăsprește legislația, România o ia în sens invers. Și asta pe fondul în care numărul accidentelor este în creștere. Avem șosele din ce în ce mai aglomerate, din ce în ce mai mulți cai putere, și o infrastructură jalnică. Toate acestea sunt elemente care fac ca șoselele României să fie printre cele mai nesigure din Europa.

În ultimă instanță, totul depinde de atitudinea șoferilor în trafic, iar coerciția este cea care mai pondera elanul inconștienților care confundă condusul cu un hobby, fără să-i acorde importanța și atenția cuvenite. 

Dacă nici când legislația prevedea limita celor 15 puncte de penalizare, care duceau la suspendarea dreptului de a conduce, nu reprezenta o ”sperietoare” suficient de mare, imaginați-vă ce înseamnă ridicarea plafonului la 45 de puncte. Exact, relaxare echivalentă cu creșterea numărului de evenimente rutiere, unele cu consecințe dintre cele mai grave.

„Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri: la cumularea a cel puţin 45 puncte de penalizare”, prevede amendamentul adus de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, articolului 111 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind circulaţia pe drumurile publice.

Devine mai puțin important faptul că vinovații vor răspunde penal, atât timp cât faptele vor fi deja consumate, iar consecințele ireversibile. 

Deocamdată ordonanța a primit aviz pozitiv și doar presiunea opiniei publice mai poate stopa o asemenea aberație, a unor politicieni iresponsabili, pe care în circumstanțele de față nu ezităm să-i numim criminali.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg