fbpx

dbc2a7be-a01a-4f7e-85d7-0ca4d4e3d5df.jpg

Ce faci atunci când te cheamă partidul? Poți să refuzi, poți să spui nu, poți să mai comentezi? Categoric... NU! Partidul e partid!

Partidul e în toți și în toate. Partidul îți dă să papi. Partidul îți arată calea, chiar și pe cea pe care trebuie să o blochezi. Partidul este de nerefuzat. 

Dacă partidul te cheamă, lasi totul baltă și te duci. Te faci mic și ascultător, te supui fără să obiectezi. Asta trebuie să faci, pentru că partidul te poate lăsa fără multe.

Să explic, pe scurt, ceea ce vedeți în înregistrarea video, de la finalul acestui text. Strada Gheorghe Lazăr, Ploiești, în buricul târgului. Strada este cunoscută și ca cea a partidelor sau a shaormeriilor (cam aceeași compoziție, în ambele cazuri, cu multă varză și maioneză). În fața sediului PSD oprește o mașină, blocând o bandă. Stimabila este atenționată de ceilalți șoferi, însă ridică o mănă, ceva de genul ”ce să fac, dacă am treabă la partid? Hai, că nu durează mult!”, și își vede liniștită de treabă...  

Este locul unde Poliția Locală refuză să patruleze, să dea amenzi. Este locul pe unde nici Poliția Rutieră nu trece prea des, deși ar putea să își facă planul la amenzi, într-o lună, cât pentru 5 ani. Este locul unde nici SGU nu blochează roți, deși societatea primăriei este într-un sublim faliment, iar oamenii nu au bani de salarii. Superb!

De ce această lipsă de interes pentru strada Gheorghe Lazăr? Pentru că acolo își au sediile partidele politicie, cele cere decid cine este șef și șefuț la Poliție, cine este șef la SGU, deși e povestea aia mișto cu concursul pe post. Ce să ne mai pierdem în detalii... partidul e în tot și în toate. De aceea nimeni nu vrea să deranjeze partidul,.

Este evident că strada cu pricina, deși am vorbit despre ea în repetate rânduri, rămâne o problemă din cauza exclusivă a lipsei de bun simț față de ceilalți participanți la trafic. Prima bandă este permanent blocată, din cauza celor care parchează neregulamentar, fie pentru a se îndopa cu shaorma, fie pentru a mânca ceva pe la partid(e). 

În urmă cu o săptămână, trecând prin același loc, am asistat la chinul unui șofer de ambulanță, căruia ceilalți șoferi cu aveau cum să îi facă loc, din motivul expus anterior. Deși era în misiune, cu girofar și sirenă în funcțiune, soferul a fost nevoit să aștepte câteva minute... Puteau fi cele care să facă diferența într-un caz critic. Cui îi pasă? 

Și nu uitați: dacă partidul vă cheamă, să vă duceți! Altfel, nu meritați să respirați... Să nu cumva să vă obosiți să căutați un loc unde puteți parca regulamentar, unde nu încurcați pe nimeni, unde puteți demonstra că sunteți oameni civilizați. Este posibil ca această variantă să vă mănânce 2, 3... 5 minute din prețioasa voastră viață, să vă alegeți și cu bătături, dacă faceți câțiva pași în plus. Ar fi păcat...

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg