cc9df774-bf8c-4ab4-b8b0-82460db8874d.jpg

Pe fondul producerii a zeci de accidente săptămânal, în Prahova, multe dintre ele cu pierderi de vieți omenești - 9 în ultima săptămână - continuăm campania împotriva a tot ceea ce înseamnă inconștiență, iresponsabilitate, lipsă de bun simț la volan.

Despre cauzele generatoare de accidente am scris în permanență și vom continua să o facem. Și cum imaginile tragediilor nu par să îi sperie pe cei lipsiți de respect și bun simț, considerăm că este necesară schimbarea legislației care să admită probele video de pe camerele montate pe mașinile aflate în trafic.

Măcar așa, știind că pot fi oricând filmați, dacă din bun simț nu se poate să se civilizeze, măcar să trăiască cu spaima că oricând pot rămâne fără permis, chiar dacă în momentul în care o comit nu se află un polițist în zonă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O cameră instalată în mașina unui ploieștean a surprins vineri dimineața, în mai puțin de un minut, două încălcări grave ale Codului Rutier.

În prima înregistrare se vede cum o șoferiță a unui Opel Astra circulă pe sens interzis, în apropierea sediului Conpet și abia pe la mijlocul străzii binevoiește să tragă pe dreapta, făcându-le loc celor care circulă regulamentar.

În cea de a doua înregistrare video de mai jos, șoferul unui Ford Fiesta, înmatriculat în Capitală, iese în Bulevardul Independenței, dinspre statuia Radu Stanian, fără să se asigure, fără să semnalizeze, pentru ca imediat să taie cele trei benzi ale bulevardului. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.