wc5Deşi a trecut mai puţin de o lună de la darea în folosinţă a unei toalete publice în Vălenii de Munte, care a costat 60.000 de euro, aceasta a început deja să se degradeze. Astfel, unele instalaţii sanitare sunt deja nefuncţionale, iar pe pereţi a apărut igrasia. Cu toate acestea, primarul oraşului, Mircea Niţu, susţine că problemele vor fi remediate într-o săptămână. WC-ul este băgat într-un complex de lucrări de reabilitare. Şi abia de la 1 februarie se dă drumul oficial, a declarat primarul Niţu, pentru RTV. Accesul la WC-ul care a costat cât două apartamente euro costă un leu, investiţia neputând fi amortizată decât dacă ar avea 240.000 de clienţi. Cum oraşul are 13.000 de locuitori, înseamnă că fiecare dintre ei ar trebui să o folosească, în medie, de 20 de ori.

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.