fbpx

udmr-rezultate-alegeri-europarlamentare-354400_6c32e.jpg

UDMR a obținut în Prahova un număr record de voturi în raport cu alegerile anterioare și numărul oficial al etnicilor maghiari din județ.

Astfel, potrivit celor mai recente date transmise de Biroul Electoral, UDMR a obținut în Prahova la alegerile europarlamentare din 26 mai un număr record de voturi: 2188.

Interesant este că la alegerile parlamentare din Prahova din 2016, același partid a obținut numai 372 de voturi, o cifră normală dacă ne raportăm la ultimul recensământ, când s-au declarat maghiari doar 447 de cetățeni cu domiciliul în județul nostru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Blat PSD-UDMR

Ciudatul fenomen electoral este explicat astfel de jurnaliștii maghiari de la magyarhang.org:

În mod surprinzător, zeci de mii de voturi au fost primite de UDMR în alegerile pentru Parlamentul European în județele care nu sunt locuite aproape deloc de etnicii maghiari. Fie că a fost un miracol, fie că pur și simplu UDMR “a  cumpărat” voturi de la vechiul său aliat, social-democrații, probabil că nu vom ști niciodată. Este clar că miracolul a avut loc în principal în județele Olteniei și Moldovei, care sunt fiefuri electorale pentru PSD. Unele dintre ele ies în evidență: Dambovița, Ialomița sau Prahova unde UDMR a obținut de aproape șapte ori mai multe voturi, comparativ cu situația din 2016”.

În mod normal, la o prezență uriașă, de aproape 50% înregistrată la nivel național la europarlamentare, UDMR nu ar fi atins pragul electoral de 5%.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg