fbpx

spitale_ed6d9.jpg

De 30 de ani ni se pune aceeași placă: Nu sunt bani. Nu avem spitale moderne pentru că nu sunt bani. Nu avem autostrăzi pentru că nu sunt bani. Nu avem școli noi pentru că nu sunt bani. România nu este și nu a fost o țară săracă. Este o țară cu oameni săraci ținuți așa de o caracatiță de hoție, corupție și nepotism care a căpușat instituțiile statului la toate nivelurile.

În fiecare an, Ministrul Sănătății are la dispoziție peste 250 de milioane euro pentru investiții, dar PSD nu a construit niciun spital de la zero în toate guvernările pe care le-a avut. În 2016 Guvernul Cioloș a deblocat proiectele spitalelor regionale din bani UE, dar acestea au fost abandonate de Guvernul PSD imediat ce a preluat guvernarea. De ce? Pentru că le era greu să fure.

În Ploiești și în județul Prahova, starea spitalelor și a unităților sanitare este greu de descries în cuvinte. Dincolo de starea de degradare a construcțiilor și de lipsa tehnicii moderne, mizeria și igiena precară din interior pun în pericol starea de sănătate a bolnavilor, uneori mai mult chiar decât problema pentru care au venit să se trateze. De trei decenii, prahovenii se plâng de spitalele din județ, însă nimeni nu face nimic!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu voință politică, se poate! Cu fonduri europene, se poate! Cu implementarea standardelor europene, se poate!

Ce propune Alianța 2020 USR PLUS?

FONDURI PENTRU SPITALE

Susținem acordarea de fonduri europene suplimentare pentru construirea de noi spitale și pentru modernizarea, la standarde europene, a rețelei de spitale existente.

CALITATEA SERVICIILOR MEDICALE

Milităm pentru introducerea de standarde comune europene pentru calitatea serviciilor medicale și pentru managementul din spitale. Acest lucru va crește calitatea serviciilor de sănătate din România și va permite personalului medical să capete siguranța că merită să își facă meseria în țară.

REȚEA DE TRANSPLANT

România nu este membră a niciunei rețele de cooperare regională pentru transplantul de organe. Vrem ca românii să aibă acces la aceste rețele și vom milita la nivel european pentru reguli comune și transparente pentru transplant, care să înlocuiască sistemul corupt actual, bazat pe pile și relații.

SERVICII MEDICALE TRANSFRONTALIERE

Propunem în Parlamentul European extinderea directivei europene pentru servicii medicale transfrontaliere, pentru ca românii să poată beneficia de servicii de sănătate care nu sunt disponibile în țară.

ACCESUL LA MEDICAMENTE ESENȚIALE

Cerem introducerea de reguli europene și standarde minime pentru accesul la medicamente, în special cele esențiale.

PREVENȚIE ȘI EDUCAȚIE

Vrem introducerea de programe europene de nutriție, prevenție și de educație în sănătate.

Sănătatea nu trebuie să mai fie un lux pentru noi. Nu trebuie să ne mai fie teamă că ne putem îmbolnăvi mai grav sau că murim cu zile în spitalele din România! Întodeauna a depins de noi, de votul nostru și, mai ales, de absența unora dintre noi de la vot. Neimplicarea noastră a încurajat caracatița de corupție și incompetent din Prahova. Alegeți să schimbăm asta, împreună!

Veniți la vot pe 26 mai și votați Alianța 2020 USR-PLUS! (Material de propagandă electorală)

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg