fbpx

program-special-stare-civila_10ab8.jpg

Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești va asigura, în vederea exercitării dreptului la vot la alegerile europarlamentare, un program de lucru prelungit pentru eliberarea de noi cărți de identitate.

Ploieștenii care nu mai au documente de identitate, fie pentru că le-au pierdut, le-au fost furate sau le-au expirat, au posibilitatea să intre în posesia unor noi buletine pentru a-și exercita dreptul la vot la alegerile europarlamentare.. 

Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești va funcționa, în perioada 25-26 mai 2019, după un program special.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, Serviciul de Stare civilă va avea program pe 25 mai 2019, între orele 09.00 - 16.00, pentru eliberarea certificatelor de stare civilă duplicate, necesare și pentru întocmirea actelor de identitate pentru exercitarea dreptului la vot. În intervalul orar 09.00-12.00 vor avea loc înregistrări decese și oficiere căsătorii, conform programărilor efectuate.

Duminică, 26 mai, în ziua în care sunt programate alegerile europarlamentare, programul de la Stare civilă va fi între orele 09.00 - 13.00, doar pentru eliberarea certificatelor de stare civilă duplicate, necesare întocmirii actelor de identitate pentru exercitarea dreptului la vot și pentru oficiere căsătorii, conform programărilor efectuate.

La Serviciul Evidență Informatizată a persoanelor, programul pe 25 mai este între orele 08.00 - 16.00, iar duminică, 26 mai, între orele 07.00 - 21.00.

„Facem precizarea că, în zilele de 25 și 26 mai 2019, pot depune documente pentru eliberarea actelor de identitate numai persoanele cu drept de vot, care nu au sau dețin un act de identitate cu termenul de valabilitate expirat. Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie), ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cartea de identitate se întocmește și se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, datei de naștere, statutului civil, cetățeniei române și a domiciliului”, a anunțat Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești.

În cazurile în care nu pot fi prezentate anumite documente, respectiv certificate de stare civilă sau dovezi cu privire la domiciliu, se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune și trei fotografii de ¾ cm.

Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești are sediul pe Bulevardul Independenței nr. 10.

 Foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg