fbpx

buget-primaria-ploiesti.jpg

Sfârșitul anului 2018 nu aduce vești bune când vine vorba de bugetul municipiului Ploiești. În ciuda faptului că se preconizează încasări mai mari din impozitul pe venitul global, ultima rectificare de buget dovedește dificultățile de ordin financiar existente în toată administrația locală, fie că vorbim de municipalitate, fie că discutăm de serviciile publice. Practic, rectificarea de buget pentru SGU și TCE, două societăți din subordinea Consiliului Local, a vizat strict luna septembrie.

Din start trebuie spus că începutul anului a necesitat o dublare a sumelor alocate pentru salarii față de anul trecut. Explicația este simplă. Anul trecut, creșterea salarială a intrat în vigoare de la jumătatea anului, iar suplimentar anul acesta municipalitatea a trebuit să aplice și majorare a salariului minim pe economie de la 1.450 de lei brut la 1.900 de lei brut.

Prin urmare, spun autoritățile, în ciuda faptului că previziunile legate de încasarea unor sume mai mari din impozitul pe venitul global sunt optimiste, singura posibilitate de a reuși finanțarea unor capitole pe anumite domenii este economia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„La rectificarea de buget am reușit să alocăm fonduri pentru acordarea subvenției la TCE pentru perioada 1 - 30 septembrie. Până la sfârșitul anului, vor exista rectificări ale bugetului periodice în funcție de economiile realizate. Este posibil să avem ședință pe tema bugetului din două în două săptămâni”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Practic, ultima ședință a Consiliului Local Ploiești a adus o suplimentare a sumelor numai cu 2,2 milioane de lei pentru TCE, fonduri aferente asigurării gratuităților pe mijloacele de transport în comun pentru toate categoriile de persoane beneficiare - pensionari, elevi, veterani de război - dar, atenție, numai pentru luna septembrie. 

Pentru luna octombrie va fi nevoie de o nouă rectificare de buget. Asta în condițiile în care se vor realiza economii la buget.

Rectificarea de buget a vizat și SGU Ploiești, care s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme de ordin salarial. 

Citește și: Greva spontană la SGU Ploiești. Oamenii nu și-au luat salariile întregi

Totul ar pleca de la faptul că SGU Ploiești trebuie să plătească o serie de datorii către ANAF și Serviciul Public Finanțe Locale. Cel puțin asta este explicația conducerii SGU. La Primăria Ploiești lucrurile se văd diferit. Primarul municipiului, Adrian Dobre, susține că vorbim totuși de un „management deficient”

Citește și: Primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, despre greva spontană de la SGU: Este o problemă de management

Rezolvarea propusă pentru acordarea salariilor restante de la SGU este una temporară. Acum, SGU încearcă o nouă eșalonare a datoriilor către ANAF astfel încât să poată fi plătite salariile restante. Ce se va întâmpla luna viitoare, însă, când vom vorbi de datorii mai mari către bugetul de stat? Aceasta este o întrebare la care încă nu a dat nimeni răspuns.

Pe de altă parte, în ciuda asigurărilor că nu vorbim de disponibilizări la SGU Ploiești, pe hârtie, lucrurile stau cu totul altfel.

Din schema de personal aproximativ 90 de persoane dispar în 2018, lucru care nu ar influența prea mult economia la salarii, în condițiile în care câștigul mediu lunar pe salariat a crescut față de anul trecut de la 1801 la 3115 lei/persoană.

Toate discuțiile pe tema unor posibile disponibilizări de la SGU Ploiești au fost negate de conducerea societății, mai ales când a venit vorba de personalul de la pază. .

salariati.jpg

Rectificare de buget aprobată vineri a mai vizat Parcul Memorial Constantin Stere, dar și CSM Ploiești, ASSC și SPFL Ploiești.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg