fbpx

spitalul-pediatrie-ploiesti.jpg

Aproximativ 100 de copii de la Școala Gimnazială Grigore Moisil din Ploiești au absentat vineri, după ce au început să se simtă rău. 20 dintre ei au ajuns la spital.

După ce Observatorulph.ro a prezentat situația de la Școala Gimnazială Grigore Moisil, Direcția de Sănătate Publică Prahova a dat publicității cu privire la evoluția situației înregistrate la unitatea de învățământ.

Citește și: 100 de elevi de la Școala Grigore Moisil lipsesc de la ore pentru că se simt rău. Mulți au ajuns la spital

Astfel, DSP Prahova a anunțat că, în urma unei sesizări din partea unui părinte, al cărui copil este elev la Școala Gimnazială Grigore Moisil, a fost efectuată o anchetă epidemiologică și controlul la Spitalul de Pediatrie Ploiești, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești și la Școala Gimnazială Grigore Moisil.

Citește și: Mai mulți elevi din Ploiești au ajuns la spitalul de pediatrie. ”Vomită și se simt rău” UPDATE

„La Spitalul de Pediatrie, primul elev cu simptomatologie ușoară grețuri, dureri de cap, vărsături s-a prezentat în data de 13 septembrie, la ora 21.30. Până la data de 14.09.2018, ora 12.30, s-au prezentat la consultație 15 elevi din școală, cu simptomatologie ușoară, nefiind necesară internarea. În aceeași perioadă de timp, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești s-au prezentat 5 elevi , dintre care unul a fost internat”, a precizat DSP Prahova, care a precizat că a fost recoltată o probă biologică pentru investigații.

Cu privire la măsuri, DSP Prahova a recomandat unității de învățământ intensificarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție. efectuarea triajului epidemiologic pentru toți elevii și anunțarea oricărui eveniment deosebit la DSP Prahova.

Comunicatul DSP Prahova

comunicat-dsp.jpg

s2.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg