gratuitate-mijloace-transport-comun.jpg

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, joi, o nouă rectificare de buget pentru SC Transport Călători Express, sumele fiind absolut necesare pentru asigurarea gratuităților pe mijloacele de transport în comun până la finele lunii august. Pentru celelalte luni care au mai rămas până la sfârșitul anului 2018, pentru asigurarea acestor gratuități trebuie să se găsească noi soluții de finanțare din bugetul local.

Acordarea de gratuități pentru anumite categorii de persoane, în special pentru pensionari și elevi, s-a realizat anul acesta cu țârâita. 

Primele sume alocate pentru gratuitatea pe mijloacele de transport au fost acordate la începutul anului când a fost aprobat bugetul pentru 2018. La acea dată, însă, sumele au fost diminuate la jumătate față de necesarul estimat pentru întregul an, motiv pentru care fondurile au ajuns numai până la jumătatea anului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru asigurarea fondurilor strict pentru gratuități au existat ample discuții, iar până la urmă, aleșii locali au ales să acorde subvenția doar pentru o lună - două. Ultima alocare a fost suficientă însă până la începutul acestei luni, motiv pentru care, pentru a treia oară, consilierii locali au aprobat o nouă rectificare de buget la TCE. 

Citește și: Efectul majorării pensiilor. Mii de pensionari din Ploieşti nu vor mai primi gratuitate la transport

De data aceasta, suma alocată la rectificarea de buget a fost de numai 1,640 milioane de lei, bani suficienți pentru asigurarea gratuității numai până la data de 30 august 2018.

Acordarea de gratuitate pe mijloacele de transport în luna septembrie este, prin urmare, condiționată de o nouă rectificare a bugetului TCE Ploiești, pentru a patra oară, cel târziu până la data de 30 august 2018.

Acesta este primul an în care sumele alocate gratuităților sunt practic acordate lunar, deși, în mod firesc ar fi trebuit să fie prevăzute în buget încă de la începutul lui 2018.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.