gratuitate-mijloace-transport-comun.jpg

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, joi, o nouă rectificare de buget pentru SC Transport Călători Express, sumele fiind absolut necesare pentru asigurarea gratuităților pe mijloacele de transport în comun până la finele lunii august. Pentru celelalte luni care au mai rămas până la sfârșitul anului 2018, pentru asigurarea acestor gratuități trebuie să se găsească noi soluții de finanțare din bugetul local.

Acordarea de gratuități pentru anumite categorii de persoane, în special pentru pensionari și elevi, s-a realizat anul acesta cu țârâita. 

Primele sume alocate pentru gratuitatea pe mijloacele de transport au fost acordate la începutul anului când a fost aprobat bugetul pentru 2018. La acea dată, însă, sumele au fost diminuate la jumătate față de necesarul estimat pentru întregul an, motiv pentru care fondurile au ajuns numai până la jumătatea anului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru asigurarea fondurilor strict pentru gratuități au existat ample discuții, iar până la urmă, aleșii locali au ales să acorde subvenția doar pentru o lună - două. Ultima alocare a fost suficientă însă până la începutul acestei luni, motiv pentru care, pentru a treia oară, consilierii locali au aprobat o nouă rectificare de buget la TCE. 

Citește și: Efectul majorării pensiilor. Mii de pensionari din Ploieşti nu vor mai primi gratuitate la transport

De data aceasta, suma alocată la rectificarea de buget a fost de numai 1,640 milioane de lei, bani suficienți pentru asigurarea gratuității numai până la data de 30 august 2018.

Acordarea de gratuitate pe mijloacele de transport în luna septembrie este, prin urmare, condiționată de o nouă rectificare a bugetului TCE Ploiești, pentru a patra oară, cel târziu până la data de 30 august 2018.

Acesta este primul an în care sumele alocate gratuităților sunt practic acordate lunar, deși, în mod firesc ar fi trebuit să fie prevăzute în buget încă de la începutul lui 2018.


Economic
  • Sâmbătă, 11 August 2018
  • De Mihai Popescu

Cum poți cumpăra vechime la pensie

Românii vor putea face plăți retroactive la pensii, pentru perioade însumate de cel mult cinci ani în care nu au cotizat la sistemul public de pensii, potrivit viitoarei legi a pensiilor, pusă...

Național
  • Luni, 06 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Structura anului şcolar 2018 - 2019 a fost aprobată

Structura noului an şcolar a fost aprobată și făcută publică, în variantă finală, de către Ministerul Educației. Astfel, se confirmă faptul că vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână, dar...