parc-municipal-vest.jpg

Aleșii locali ploieșteni au aprobat joi, regulamentul pentru organizarea Taberei Naționale de Sculptură Monumentale - România 100. Fiecare artist participant va primi câte 10.000 de lei brut, iar operele realizate vor deveni proprietatea Primăriei Ploiești.

Tabăra Națională de Sculptură Monumentală - România 100 figurează în seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. În timpul ședinței, la propunerea consilierului Florin Sicoe, au fost aprobate mai multe amendamente cu privire la regulamentul de organizare al viitoare tabere.

Din start trebuie spus că evenimentul are loc în perioada 1 octombrie - 31 octombrie 2018, în Parcul Municipal Vest.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fiecare sculptor care dorește să participe trebuie să trimită, până la data de 5 septembrie, pe adresa de e-mail a Casei de Cultură IL Caragiale Ploiești, 2-3 schițe sau fotografii cu modelul propus pentru lucrarea de artă, cinci fotografii ale lucrărilor recente de artă monumentală din alte tabere de creație, dar și un CV și fotografia artistului.

Artiștii de renume internațional selectați trebuie să confirme participarea până pe 25 septembrie 2018, în urma invitației transmise de Casa de Cultură IL Caragiale.. 

Regulamentul prevede că organizatorul, respectiv Casa de Cultură IL Caragiale, va pune la dispoziția artiștilor câte o cameră de cazare, dar și 2,5 metri cubi de marmură românească de Rușchița, dar și un onorariu, pentru fiecare artist selecționat, în cuantum de 10.000 de lei brut, impozabili, conform legislației în vigoare

Totodată, pe durata taberei, în sarcina municipalității intră și obligativitatea de a asigura corturi pentru fiecare sculptor în spațiul de lucru amenajat la Parcul Municipal Vest.

Program Tabără de Sculptură:

tabara-artisti-ploiesti.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Joi, 06 Decembrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Efectele grevei de la Rosal - galerie foto

Greva angajaților de la Rosal, din primele zile ale săptămânii, au făcut ca Ploieștiul să arate cu mult mai rău decât și așa era. Greva s-a terminat ieri, însă efectele celor două zile de...