Un milion de lei pentru cursurile de pregătire profesională ale funcționarilor publici din Primăria Ploiești

0
primaria-ploiesti-cursuri.jpg

primaria-ploiesti-cursuri.jpg

Cu salarii majorate, în unele cazuri și de 100%, funcționarii publici din Primăria Ploiești beneficiază și de posibilitatea de a merge la cursuri de perfecționare la munte și la mare, costurile fiind suportate din bugetul local. Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a susținut marți că sumele alocate strict pentru școlirea angajaților din Primăria Ploiești se cifrează la un milion de lei.

Funcționarii publici din Primăria Ploiești pot răsufla fericiți după ce s-a aprobat că, și în acest an, cursurile de perfecționare se țin la munte și la mare, respectiv în Mamaia, Murighiol, Băile Felix sau în Poiana Braşov.

La începutul anului, funcționarii publici au primit vestea că respectivele cursuri de perfecționarea vor avea loc în Ploiești, astfel încât să se realizeze o economie la bugetul local, prin evitarea plății cheltuielilor legate de cazare și de diurnă. 

Avântul celor care au propus o astfel de regulă a fost de scurtă durată. Luna trecută a avut loc o nouă rectificare de buget, iar la propunerea aleșilor locali această pregătire profesională va avea loc tot la mare și la munte. 

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a susținut că formatorii sunt cei care stabilesc locul de desfășurare al cursurilor. Totodată, edilul a mai precizat că pregătirea profesională este o obligație prevăzută de legislația actuală. Cu privire la costuri, primarul Adrian Dobre a precizat că bugetul alocat este de un milion de lei.

„Dorinţa mea a fost ca această pregătire profesională să se realizeze în interiorul municipiului, excepţie făcând acele zone în care, într-adevăr, pregătirea profesională necesită anumite lucruri şi, fiind grupuri restrânse, ele se fac în alte localităţi. A fost o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a majorat acest buget şi s-a stabilit că această pregătire profesională, care este obligatorie, să nu mai ţină cont de acea condiţie pusă la începutul anului, dând posibilitatea să se realizeze aceste cursuri şi în altă parte. Fiecare funcţionar public trebuie să îşi facă periodic această pregătire, propunerile sunt făcute de către directori, şefi de servicii, şefi de birouri. Conform legii funcţionarului public, un funcţionar public trebuie să participe cam o dată pe an la un program de pregătire profesională”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău