20180807_120815.jpg

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a condamnat în termeni duri faptul că ploieștenii sunt sfătuiți, chiar de arhitectul șef al orașului, să verifice „veridicitatea” informațiilor furnizate de funcționarii publici ai Direcției Generale Dezvoltare Urbanism. 

Cetățenii au reclamat la redacția Observatorulph.ro faptul că, printr-un anunț postat pe ușa Direcției Generale Dezvoltare Urbanism, care poartă antetul Primăriei Ploiești și instituției cu pricina, dar și semnătura arhitectului șef, li se sugerează că informațiile furnizate de funcționarii publici ai direcției trebuie să fie verificate.

În adresă se menționează faptul că ploieștenii trebuie să verifice „veridicitatea” informațiilor furnizate de angajații instituției pe motiv că au existat sesizări cu privire „încălcarea codului de conduită de către unii funcționari publici”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Incredibil, dar adevărat. Ploieștenii, sfătuiți să verifice veridicitatea documentelor eliberate de Urbanism

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a declarat marți că nu este normal ce s-a întâmplat și că ploieștenii nu trebuie să fie puși să verifice veridicitatea documentelor emise de Urbanism sau să aibă vreo urmă de suspiciune cu privire la corectitudinea acestora.

„Dacă se constată astfel de abateri și, în același timp, directorul respectiv nu ia măsuri conform legii, conform Legii 188 - legea funcționarilor publici și conform altor legi care guvernează această chestiune, modul de funcționare a comisiei de disciplină ș.a.m.d, înseamnă că inclusiv directorul respectiv face o abatere. Nu poți să te adresezi cetățenilor să verifice sau să suspicioneze anumite activități, anumite decizii pe care subordonații domniei sale le iau și, în atare măsură, înseamnă că este o crasă incompetență din partea conducerii direcției respective, drept pentru care ar trebui să părăsească postul respectiv”, a declarat pentru Observatorulph.ro Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Menționăm faptul că astăzi, la sesizarea unor cetățeni redactorii Observatorulph.ro s-au deplasat la Direcția Generală Dezvoltare Urbanism, unde pe ușa de la intrare era postat anunțul.

Cu această ocazie am încercat să obținem un punct de vedere și din partea arhitectului șef al Ploieștiului, Cristina Herția, însă am aflat că, din păcate, aceasta nu este la serviciu.

Angajații ne-au comunicat că arhitectul șef Cristina Herția este plecată la cursuri de formare profesională. Sperăm însă că, la întoarcere, arhitectul șef al Ploieștiului ne va oferi un punct de vedere cu privire la anunțul care a fost postat pe ușa instituției.

Un lucru este însă cert. Între timp, anunțul de pe ușa instituției a fost luat chiar de angajații Direcției, acuzați public de „încălcarea codului de conduită”.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg