Ce spun autoritățile despre viitorul sens giratoriu de la ieșirea din Ploiești

0
sens-giratoriu bucov.jpg

sens-giratoriu bucov.jpg

De mai mulți ani, autoritățile locale au promis amenajarea unui sens giratoriu la ieșirea din Ploiești spre Bucov, pe DN1B. Proiectul nu a fost încă realizat, pe motiv că a fost mai întâi nevoie de o serie de studii. La rândul său, CNAIR a solicitat mai multe clarificări pe tema acestui proiect.

După multe variante propuse și o serie de clarificări solicitate de CNAIR, în luna mai 2018, municipalitatea a lansat o nouă licitație, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate, de data aceasta pentru rețelele din zonă, în vederea amenajării intersecției strada Ștrandului cu Centura de Est a Ploieștiului, în vederea amenajării sensului giratoriu. 

„Au fost o serie de clarificări solicitate, care au fost reglementate între timp, și așteptăm o nouă întrunire a comisiei pentru obținerea avizelor și, bineînțeles, finalizarea studiului de fezabilitate pentru rețele pentru a se putea demara procedura necesară realizării proiectului tehnic. și a lucrărilor de execuție. pentru acel tronson. Totodată, noi avem pe fișa de proiecte și realizarea bucății dintre podul de la Bucov și sensul giratoriu de la intersecția cu Centura de Est a municipiului, iar în acea solicitare vom studia posibilitatea de transformare a acestor cheltuieli pe care le vom avea cu acest sens giratoriu în cheltuieli eligibile pe proiectul respectiv”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

De-a lungul timpului, autoritățile au anunțat două variante de lucru, respectiv amenajarea intersecției cu fonduri prin PNDL, dar și cu fonduri din bugetul local. Ba mai mult, la începutul anului, autoritățile au vorbit chiar și de o amenajare provizorie a zonei, însă la scurt timp s-a renunțat la această propunere.

Video: Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău