bust.jpg

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu, intitulat „Aleea Unirii”, prin care s-a propus amplasarea la Parcul Memorial Constantin Stere a unui număr de 14 statui, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din 1918.

Primăria Ploiești a anunțat deja lansarea achiziției pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar pentru realizarea statuii lui Iuliu Maniu.

Tot în ideea derulării proiectului, Primăria Bucov a eliberat un certificat de urbanism, absolut necesar având în vedere că momentan nu a fost stins litigiul aflat pe rolul instanțelor cu privire la proprietatea terenului de la Parcul Memorial Constantin Stere, unde urmează să fie amplasată statuia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform datelor tehnice, prin procedura lansată de Primăria Ploiești se dorește elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru stabilirea soluției și a costurilor amplasării unui bust din bronz al lui Iuliu Maniu, pe un soclu placat din granit. Bustul va avea o înălțime de 1,30 metri.

Tot la Bucov, în cadrul unui alt amplu proiect, a apărut „Aleea Scriitorilor”. Aici, este amplasat bustul lui Constantin Stere. Tot aici sunt amplasate busturile unor scriitori precum Mihail Sadoveanu, Octavian Goga, Liviu Rebreanu, Calistrat Hogea, Gala Galaction și George Topârceanu. (foto: Bustul lui Iuliu Maniu amplasat pe domeniul familiei Maniu din Bădăcin - sursa wikipedia)

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg