poriect.jpg

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a recunoscut ieri, în conferință de presă, că habar nu a știut de un proiect prin care tariful de achiziție al gazului pentur producția de agent termic se modifică. Observatorulph.ro a aflat cum s-a ajuns în această situație care ar putea fi sursă de inspirație pentru scenariștii serialului Las Fierbinți.

Este vorba de un proiect postat pe ploiesti.ro privind ”aprobarea valorii de 47,33 lei/Gcal, fără TVA, a diferenței unitare de recuperat ca urmare a modificarii, in perioada ianuarie 2016 – aprilie 2018, a prețului combustibilului folosit la producerea energiei termice livrată de către Veolia Energie Prahova S.R.L”.

”Am întrebat și eu astăzi cum a ajuns acest proiect în dezbatere publică. Fără semnăturile consilierilor prin care să fie asumat, proiectul nu poate fi luat în considerare, mai ales până când nu vom avea rezultatele auditului comandat de Primăria Ploiești”, a declarat primarul Dobre.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Detalii aici: Primăria Ploiești, sat fără câini. Proiect ”fantomă” privind tariful la căldură

Surse din Primăria Ploiești au dezvăluit pentru observatorulph.ro cum a ajuns acest proiect pe site-ul instituției.

Trebuie precizat că, în prezent, NU există o procedură scrisă pentru publicarea pe ploiesti.ro a proiectelor ce urmează să fie dezbătute de consilierii locali.

Există însă o cutumă. Direcțiile subordonate transmit către Direcția Comunicare și Relații Publice proiectele, care sunt postate apoi pe site-ul Primăriei Ploiești. 

În cazul de față Compartimentul Încălzire Urbană din cadrul RASP Ploiești a transmis la Comunicare proiectul respectiv, informația fiind confirmată pentru observatorulph.ro chiar de directorul Alina Istrătescu. ”Noi am primit acel proiect de la RASP, cu solicitarea de a-l posta pe site de îndată. Nu ne aparține, nu noi facem proiecte”, ne-a declarat directorul de Comunicare al Primăriei Ploiești.

Din proiectul supus dezbaterii publice lipsesc însă semnăturile consilierilor trecuți ca și inițiatori.

”Au fost discuții pe marginea acestui proiect, care este același cu cel de anul trecut privind recuperarea Veolia a unor diferențe de preț de achiziție al gazelor naturale. Cât timp nu apare semnătura mea, nu mi-l asum. Mai este nevoie de discuții inclusiv în comisia 1 pentru identificarea surselor de finanțare. Probabil, cei de la RAPS au vrut să facă economie de timp”, a declarat consilierul Aurelian Tudor, membru al comisiei de utilități.

”Numele meu apare în acel proiect pentru că sunt membru al comisiei de utilități. Nu sunt un specialist, trebuie să vedem exact ce se întâmplă cu sumele solicitate de Veolia”, a declarat și consilierul Florin Sicoie.

Minea Constantin Gabriel, consilier PSD: ”Nu înțeleg de unde a pornit această discuție. Proiectul a fost votat în comisia 3, unde secretar este colegul de partid al domnului primar. Noi nu am votat majorarea tarifului, ci am luat act de creșterea tarifului la gaze pentru producția de agent termic. Cei de la Veolia au nevoie de fonduri pentru viitorul sezon de încălzire, altfel punem în pericol populația. Nu are nicio legătură cu investițiile făcute de operator”

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere și directorului RASP Ploiești, Raul Petrescu.

”Din câte știu, Comisia 3 de utilități a Consiliului Local Ploiești a dat aviz favorabil acelui proiect, fiind înregistrate trei voturi pentru și două împotrivă”, a declarat directorul RASP Ploiești.

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.