proiect-carute.jpg

Accesul căruțelor în Ploiești va fi interzis. Cel puțin așa prevede un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local. Pentru descurajarea celor care folosesc căruța ca mijloc de deplasare, pe lângă amenzi, propunerea vizează și confiscarea atelajului.

Dacă proiectul va fi aprobat, se va interzice accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală pe raza municipiului Ploiești. Totodată, se interzice și utilizarea vehiculelor trase sau împinse cu mâna sau a căruțelor pentru transportul deșeurilor.

Un proiect asemănător a fost aprobat și în 2006, când s-a aprobat interzicerea circulației căruțelor în municipiul Ploiești, cu excepția unor străzi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De data aceasta, inițiatorii proiectului susțin că singurele dăți când vor mai putea fi văzute căruțe prin Ploiești va fi cu ocazia manifestărilor cultural-artistice.

Pentru a fi siguri că de data aceasta noua regulă va fi aplicată, proiectul vizează și sancțiuni contravenționale pentru căruțași. Astfel, în cazul în care sunt surprinși în trafic, căruțașii riscă amenzi cuprinse între 500 - 1000 de lei, iar în cazul în care sunt depistați că transportă deșeuri amenzile vor fi între 1000 - 1500 de lei.

„Pe lângă sancțiunea principală se dispune și măsura tehnico - administrativă de ridicare a vehiculului folosit la săvârșirea faptei”, se mai arată în proiect.

Vehiculele cu tracțiune animală, precum și cele trase sau împinse cu mâna pentru care s-a dispus măsura tehnico - administrativă de ridicare (indisponibilizare temporară) vor fi transportate și depozitate fie la punctul de lucru al SGU Ploiești, de pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 81, fie pe strada Ghighiului nr.9, în spatele Hipodromului Ploiești.

Citește și: La trap, cu căruța, în sensul giratoriu de la Caraiman - Foto, Video

Vehiculele folosite la săvârșirea contravențiilor, pentru care s-a dispus măsura tehnico - administrativă de ridicare a vehiculului, pot fi recuperate de către proprietari într-un termen de maxim 10 zile lucrătoare de la data aplicării sancțiunii, după ce se face dovada proprietății lor, dar și a achitării amenzii contravenționale aplicate, precum şi a cheltuielilor de transport și depozitare, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Totodată, vehiculele pentru care s-a dispus măsura tehnico - administrativă de ridicare care nu au fost revendicate în termen de 10 zile lucrătoare, se valorifică, iar în cazul în care nu vor putea fi valorificate vor fi distruse, se mai precizează în proiect.

„În cazul în care proprietarul refuză să plece cu calul de la locul săvârșirii contravenției, animalul va fi ridicat și transportat de către angajații Parcului Memorial Constantin Stere în locația amenajată în incinta parcului. Dacă în 10 zile lucrătoare, calul nu este revendicat se consideră abandonat și intră în posesia Parcului Memorial Constantin Stere care îl poate păstra sau valorifica”, se mai precizează în proiectul care se află în prezent în dezbatere publică, fiind postat pe site-ul municipalității..


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Vineri, 14 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Trei tentative de suicid, ieri, în Prahova

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați, joi, să intervină pentru acordarea de asistență medicală după ce trei prahoveni au încercat să se sinucidă. Cele trei persoane, un...