37019282_676821312711463_2096516585358360576_n.jpg

Știați că minoritățile naționale pot folosi limba maternă în relație cu sediul instituției prefectului?!

Conform Codului Administrativ, în localitățile în care ponderea cetatenilor care aparțin unei minorități naționale este de peste 20%, se poate folosi și limba maternă în relație cu autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local sau județean, precum si cu prefecturile, serviciile publice deconcentrate.

Prefectura este definită in Codul Administrativ, art. 265 alin.5, ca sediul instituției prefectului, adică imobilul în care își desfășoară activitatea instituția prefectului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin urmare, cetățenii minorităților naționale pot folosi limba maternă în relația cu un imobil, nicidecum cu instituția prefectului.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.