plaja-bucov-investitie.jpg

Autoritățile intenționează realimentarea cu apă a lacului din zona de plajă de la Parcul Memorial Constantin Stere, iar de data aceasta promit investiții de aproximativ 180.000 de euro.

Special pentru realimentarea fostului lac cu apă, care a fost pe vremuri cel mai mare lac de agrement din Prahova, Consiliul Local Ploiești a aprobat un parteneriat cu Consiliul Județean pentru finanțarea investiției.

Astfel, din bugetul local ar urma să se asigure 310.000 de lei, iar bugetul județului ar urma să fie alocată suma de 500.000 de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cei aproape 180.000 de euro ar urma să fie destinați strict realizării lucrărilor de alimentare cu apă a lacului de lângă fosta zonă de plajă de la Parcul Memorial Constantin Stere.

Zona respectivă a intrat într-un con de umbră la scurt timp de la Revoluție, lacul fiind pur și simplu abandonat, pe motiv că trebuie identificată o nouă soluție de alimentare cu apă. Așa că lacul a secat, iar zona a fost năpădită de vegetație.

După mai multe variante propuse, autoritățile iau în calcul tot soluția de pe vremea lui Ceaușescu, respectiv alimentarea cu apă a lacului din râul Teleajen.

La această oră se fac demersuri pentru obținerea autorizațiilor necesare pentru demararea lucrărilor, fiind deja eliberat certificatul de urbanism.

Proiectul mai vizează și reamenajarea podului care făcea posibilă trecerea de pe o parte pe alta a lacului. (foto: Arhivă).

Singurul aspect care momentan nu s-a lămurit este cel legat de litigiul dintre Primăria Ploiești și Primăria Bucov, legat de terenul de la parc. Litigiul se află pe rolul instanțelor de mai bine de 14 ani. Totul a plecat de la faptul că, prin hotărâre de Guvern, dintr-o eroare, suprafața de teren a fost înregistrată atât la Bucov, cât și la Ploiești.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg