centenar.jpg

Șase prahoveni s-au născut în 1918, motiv pentru care s-a decis, cu ocazia Centenarului, felicitarea lor într-un mod aparte, în cadrul unei campanii derulate la nivel național de Ministerul Afacerilor Interne, ”O viață cât un Centenar” .

Miercuri, prefectul județului, Mădălina Lupea, inspectorul șef al ISU Prahova, lt.col. Mihai Drăgan, precum și purtătorii de cuvânt ai IPJ Prahova, ISU Prahova, IJJ Prahova și ai Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești, au mers în localitățile Boldești Scăeni, Posești și Surani pentru a-i felicita pe ”centenari”. 

Prima oprire a fost la Boldești Scăeni. Smaranda va împlini luna viitoare 100 de ani, iar pentru că știa de vizita celor din structura MAI a decis să-i întâmpine într-un costum național, care are o vechime de 200 de ani, pe care l-a moștenit de la bunica sa. În an centenar a primit un drapel, o scrisoare de felicitare de la doamna ministru Carmen Dan, un tort și un coș cu bunătăți.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La Posești, reprezentanții MAI au ajuns la Aurelian, care a împlinit în luna ianuarie 100 de ani. A luptat pe front în cel de-al doilea război mondial și a ajuns până la Odessa, unde a fost împușcat în picior și lăsat la vatră. Este veteran de război, dar și unul dintre gospodarii satului. Primăria Posești i-a înmânat, de altfel titlul de cetățean de onoare al comunei. Cât privește secretul longevității, Aurelian spune că este „cumpătarea”.

Reprezentanții MAI au ajuns astăzi și la doamna Constanța, din Surani. Înconjurată de familie, femeia a împlinit 100 de ani în luna februarie. A născut 9 copii, dintre care 7 sunt în viață și are mulți nepoți și strănepoți. 

Mâine, 14.06.2018, reprezentanții MAI vor ajunge la alte două persoane care anul acesta împlinesc 100 de ani, doi prahoveni care locuiesc în Sinaia și în Bușteni.

81233df3-075a-4be8-a96b-fc2d50cc0004.jpg

8d9a7a11-8df2-4a1e-bc3f-66d502777d83.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Miercuri, 17 Octombrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Trei incendii de vegetație în Prahova

Pompierii militari au fost solicitați miercuri după amiază să stingă trei incendii de vegetație izbucnite în Prahova, în cartierul ploieștean Mitică Apostol, în satul Lipănești și în comuna...