fbpx

tramvaie-noi.jpg

După finalizarea licitației aferente achiziționării de autobuze Euro 6, Primăria Ploiești a anunțat intenția de a achiziționa tramvaie, troleibuze și autobuze electrice, de data aceasta cu finanțare de la Uniunea Europeană.

Primul pas în acest sens a fost deja făcut, prin semnarea contractului pentru întocmirea studiului de oportunitate, în baza căruia va fi elaborată documentația pentru accesarea de fonduri europene.

„Contractul a fost semnat și deja au început să fie transmise documentațiile și datele solicitate. În baza studiului de oportunitate se vor întocmi documentațiile aferente achiziționării acestor mijloace de transport și totodată cererii de finanțare. Termenul la care trebuie depus studiul de oportunitate este 15 iulie, drept pentru care am putea la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august, să începem depunerea primelor cereri de finanțare pe proiectele care țin de mobilitate”, a susținut Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Proiectele care ar urma să fie implementate cu fonduri europene vizează achiziționarea a 20 de tramvaie, 20 de troleibuze și 10 autobuze electrice.

De precizat este faptul că anul acesta municipalitatea a finalizat licitația pentru achiziționarea, în decursul a trei ani calendaristici, a 50 de autobuze Euro 6.

Bugetul alocat în acest an pentru achiziția de autobuze este de 10 milioane de lei, valoarea totală a contractului fiind de 38 de milioane de lei fără TVA.

Primele autobuze Euro 6 ar urma să ajungă la Ploiești până la finele acestui an.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg