comert-hale-centrale.JPG

În urmă cu doi ani, Consiliul Local Ploiești a aprobat un regulament privind amplasarea și funcționarea spațiilor comerciale provizorii, act normativ care urma să intre în vigoare în 2017. Măsura a fost însă amânată de încă două ori, urmând să intre în vigoare la 1 iulie 2018. Un control efectuat de angajații Direcției de Patrimoniu, cu două săptămâni înainte de intrarea în vigoare a noului regulament, a scos însă la iveală o gravă problemă. La ora actuală, în aproximativ 250 de cazuri nu sunt întrunite condițiile de funcționare conform noului regulament.

Regulamentul privind amplasarea și funcționarea spațiilor comerciale provizorii va intra în vigoare la data de 1 iulie 2018. Anul trecut, dată fiind problematica spațiilor comerciale provizorii de la Ploiești a fost înființată o comisie care să verifice modul de aplicare al regulamentului.

„Membrii Comisiei, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Patrimoniu, au verificat situația pe teren și a reieșit că, până la această dată, aproximativ 250 de spații comerciale provizorii nu îndeplinesc condițiile impuse de noul, regulament de amplasare și funcționare, în numai 50 de situații fiind întrunite condițiile”, a precizat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O altă problemă este însă că la nivelul municipiului Ploiești sunt amplasate nu doar 300 de spații comerciale provizorii, numărul acestora fiind cu mult mai mare. La un moment dat, neoficial se vorbea despre aproximativ 800 de spații comerciale provizorii, aici intrând inclusiv comerțul stradal, terasele de vară, dar și spațiile comerciale provizorii pentru comerțul ocazional, care se desfășoară cu diverse ocazii, respectiv cu prilejul unor târguri săptămânale, evenimente culturale și sportive ori activități de agrement.

Citește și: ”Țigănia” de la Gara de Sud din Ploiești. Vă place, domnilor?

Conform regulamentului adoptat la Ploiești, spațiile comerciale provizorii trebuie să respecte anumite condiții. Astfel trebuie să fie situate la o distanță de 50 de metri de unitățile de învățământ și la 10 metri de trecerile de pieton. Totodată trebuie să fie amplasate la o distanță de 3 metri față de intrarea în orice clădire și la o distanță de 0,5 metri față de marginea trotuarului.

Noul regulament vine la pachet și cu o serie de măsuri. În cazul teraselor sezoniere, conform regulamentului se interzice folosirea materialului din plastic sau în culori stridente.

Vezi AICI Regulamentul aprobat de Consiliul Local Ploiești.

Model de chioșcuri:

chioscuri.jpg

spatii-comerciale.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg