bani-biserici-prahova.jpg

După ce anul trecut Consiliul Județean Prahova a alocat o sumă record, de 700.000 de lei, pentru executarea unor lucrări la bisericile din județ, în 2018 nu mai sunt fonduri pentru lăcașurile de cult. Cel puțin așa se arată într-un proiect de hotărâre prin care se propune revocarea regulamentului privind alocarea de bani la biserici.

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Județean Prahova vizează revocarea regulamentului pentru acordarea de sprijin la biserici.

Citește și: CJ Prahova alocă bani bisericilor. Suma maximă pe care o poate primi un lăcaș de cult

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Astfel, în anul 2017 a fost alocată, de la bugetul Județului Prahova, suma de 700.000 de lei sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România. Având în vedere faptul că Bugetul județului pentru anul 2018 nu poate susține un program de o asemenea anvergură am elaborat și supun spre aprobare prezentul proiect de hotărâre”, se arată în expunerea de motive semnată de Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Un proiect de ajutorare a bisericilor pentru diverse lucrări a fost aprobat anul trecut și la Ploiești, unde s-a iscat și un scandat pe tema modului în care au fost repartizați banii.

Citește și: Bisericile cer bani pentru pavele și placări cu granit, consilierii ploieșteni aprobă

După lungi discuții, anul trecut, Consiliul Local Ploiești a alocat 590.000 de lei pentru biserici. Printre bisericile care au primit fonduri s-a numărat și Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, din Ploiești, pentru care a fost prevăzută suma de 100.000 de lei.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Duminică, 21 Octombrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Strada Pompelor din Ploiești are nevoie de... pompe

Pentru că au prins ”gustul” fotografiatului atunci când repară câte un leagăn, vopsesc câte o trecere de pietoni sau cine știe ce alte flatulențe electorale mai au în repertoriu, edilii Ploieștiului sunt invitați...

Monden
  • Vineri, 19 Octombrie 2018
  • De Mihai Popescu

Super-concert Madrigal la Ploiești

Corul Național de Cameră „Madrigal Marin Constantin” și copii din Programul Național Cantus Mundi vor susține un concert extraordinar de Crăciun la Ploiești. Observatorulph.ro este partener media al...