fbpx

bani-biserici-prahova.jpg

După ce anul trecut Consiliul Județean Prahova a alocat o sumă record, de 700.000 de lei, pentru executarea unor lucrări la bisericile din județ, în 2018 nu mai sunt fonduri pentru lăcașurile de cult. Cel puțin așa se arată într-un proiect de hotărâre prin care se propune revocarea regulamentului privind alocarea de bani la biserici.

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Județean Prahova vizează revocarea regulamentului pentru acordarea de sprijin la biserici.

Citește și: CJ Prahova alocă bani bisericilor. Suma maximă pe care o poate primi un lăcaș de cult

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Astfel, în anul 2017 a fost alocată, de la bugetul Județului Prahova, suma de 700.000 de lei sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România. Având în vedere faptul că Bugetul județului pentru anul 2018 nu poate susține un program de o asemenea anvergură am elaborat și supun spre aprobare prezentul proiect de hotărâre”, se arată în expunerea de motive semnată de Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Un proiect de ajutorare a bisericilor pentru diverse lucrări a fost aprobat anul trecut și la Ploiești, unde s-a iscat și un scandat pe tema modului în care au fost repartizați banii.

Citește și: Bisericile cer bani pentru pavele și placări cu granit, consilierii ploieșteni aprobă

După lungi discuții, anul trecut, Consiliul Local Ploiești a alocat 590.000 de lei pentru biserici. Printre bisericile care au primit fonduri s-a numărat și Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, din Ploiești, pentru care a fost prevăzută suma de 100.000 de lei.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg