decizie-consiliul-judetean-prahova.jpg

Ministerul Dezvoltării a solicitat un punct de vedere Consiliului Județean Prahova cu privire la posibilitatea de preluare a unor tabere școlare, dar și a unor spații în care își desfășoară activitatea unele cluburi sportive, care în prezent sunt în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului.

Printr-o adresă transmisă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, la începutul lunii mai, a fost comunicată lista bunurilor imobile care vor face face obiectul transferului din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în domeniul public al unității administrative teritoriale.

Motivul unui astfel de transfer îl reprezintă nu doar continuarea descentralizării, ci și intenția de desființare a direcțiilor județene pentru sport și tineret.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, pe lângă taberele școlare, Ministerul Dezvoltării intenționează să transmită în administrarea autorităților locale cluburile sportive și casele de cultură ale studenților.

Când vine vorba însă despre taberele școlare, multe dintre acestea sunt într-o stare jalnică, ani la rând neexistând nici măcar investiții minime de reabilitare sau de menținere a clădirilor în stadiul inițial.

În ședința Consiliului Județean Prahova, programată marți, 29 mai, pe ordinea de zi figurează un proiect privind solicitarea trecerii unor imobile din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al județului Prahova și în administrarea Consiliului Județean Prahova. Pe listă figurează numai o parte dintre imobilele care pot fi preluate prin descentralizare.

expunere-motive.jpg

tabere-scolare.jpg

tabere-scolare-2.jpg

tabere-scolare-3.jpg

tabere-4.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.