liceul-ludovic-mrazek.jpg

Consiliul Local Ploiești a aprobat luna trecută proiectul referitor la rețeaua școlară pentru anul școlar 2018 - 2019, care include desființarea a două grădinițe, dar și a Liceului Tehnologic Ludovic Mrazek, pe motiv că numărul de elevi este insuficient. Planurile municipalității vizează însă obținerea de autorizație ca unitatea de învățământ să aibă profil sportiv.

La această oră singurul liceul care are o clasă cu profil sportiv din Ploiești este Colegiul Național Mihai Viteazul. Aleșii locali consideră însă, având în vedere numărul mare de copii înscriși la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, că s-ar impune ca o unitate de învățământ distinctă să aibă profil sportiv.

Discuțiile pe această temă sunt încă din 2016, însă momentan singura certitudine este că, din anul școlar 2018 - 2019, unitatea de învățământ din Teleajen, care avea profil tehnologic, va fi desființată. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Liceu din Ploiești, transformat într-unul cu profil sportiv

În 2016, aleșii locali ploieșteni au înființat o comisie, formată din șapte consilieri, pentru demararea procedurilor de înființare a liceului sportiv, care să aibă clase speciale de fotbal, volei, handbal și baschet (fete și băieţț), plus o clasă mixtă, cu sportivi din mai multe ramuri ce vizează sporturi individuale.

Din păcate, la doi ani de la această propunere, încă se mai vorbește despre demersuri pentru obținerea avizelor necesare pentru un astfel de demers.


Sport
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

FC Petrolul Ploiești - Pandurii Tg. Jiu: 2 - 1

Echipa ploieșteană, condusă de Leo Grozavu, a reușit să se impună în fața celor de la Pandurii Tg. Jiu, prin golurile înscrise, în prima repriză, de Arnăutu şi de Saim Tudor. Petroliștii au bifat...

Național
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

Lucrări pe Autostrada A3 București - Ploiești

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă că, pe Autostrada A3 București - Ploiești, se mențin restricțiile de circulație , între km  14 - 26, unde au loc lucrări la carosabil. Potrivit Centrului...