liceul-ludovic-mrazek.jpg

Consiliul Local Ploiești a aprobat luna trecută proiectul referitor la rețeaua școlară pentru anul școlar 2018 - 2019, care include desființarea a două grădinițe, dar și a Liceului Tehnologic Ludovic Mrazek, pe motiv că numărul de elevi este insuficient. Planurile municipalității vizează însă obținerea de autorizație ca unitatea de învățământ să aibă profil sportiv.

La această oră singurul liceul care are o clasă cu profil sportiv din Ploiești este Colegiul Național Mihai Viteazul. Aleșii locali consideră însă, având în vedere numărul mare de copii înscriși la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, că s-ar impune ca o unitate de învățământ distinctă să aibă profil sportiv.

Discuțiile pe această temă sunt încă din 2016, însă momentan singura certitudine este că, din anul școlar 2018 - 2019, unitatea de învățământ din Teleajen, care avea profil tehnologic, va fi desființată. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Liceu din Ploiești, transformat într-unul cu profil sportiv

În 2016, aleșii locali ploieșteni au înființat o comisie, formată din șapte consilieri, pentru demararea procedurilor de înființare a liceului sportiv, care să aibă clase speciale de fotbal, volei, handbal și baschet (fete și băieţț), plus o clasă mixtă, cu sportivi din mai multe ramuri ce vizează sporturi individuale.

Din păcate, la doi ani de la această propunere, încă se mai vorbește despre demersuri pentru obținerea avizelor necesare pentru un astfel de demers.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.