cartier-ghighiu-schhita.jpg

Primăria Ploiești intenționează să dezvolte cartierul din zona de sud, prin repartizarea de loturi de teren pentru construirea de locuințe individuale, construirea unui bazin olimpic, a unor unități de învățământ, dar și a mai multor terenuri de sport. În primă fază, municipalitatea a scos la licitație serviciile de întocmire a planului urbanistic zonal în vederea parcelării unei suprafețe de 15 hectare.

Valoarea estimativă a acestor servicii a fost estimată la peste 84.000 de lei, fără TVA. Primul pas îl vizează aprobarea unui nou plan urbanistic zonal și parcelarea în 130 de loturi a unei suprafețe de teren, care ar urma să fie destinată construcției de locuințe.

Suprafața vizată este de 15 hectare dintr-un total de peste 76 de hectare disponibile în această zonă. Vorbim de o suprafață care în prezent are destinația de teren agricol situată între strada Ghighiului și strada Râfov.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prima cerință o reprezintă schimbarea destinației în zonă de locuințe individuale și funcțiuni complementare. Locuințele individuale ar urma să aibă un regim mic de înălțime (P +1 - P+2).

Tot aici ar urma să fie realizate o grădiniță și o școală generală, existând intenția pentru dezvoltarea unei zone comerciale, dar și pentru realizarea unei biserici.

Zona verde va fi prevăzută cu grădini publice, spațiu verde de protecție, dar și cu o zonă de agrement. Pentru ultima zonă există intenția de realizare a unui bazin olimpic de înot acoperit și a unor terenuri de sport, fiind prevăzute totodată propuneri pentru trama stradală.

Cu privire la lotizare, propunerea vizează realizarea a 70 de loturi cu o suprafață de 500 mp și a 60 de loturi cu suprafața de 300 mp. 

Primăria Ploiești a anunțat în fișa de date că loturile de teren pentru locuințe ar urma să fie repartizate tinerilor, dar și altor categorii de persoane, respectiv veterani de război sau revoluționarii din Decembrie 1989.

cartier-ghighiu.jpg

cartier-ghighiu.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.