consiliul-local-ploiesti-capuse.jpg

Subiectul legat de lipsa serviciului de deratizare, dezinsecție și dezinfecție a revenit astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești. Sub pretextul că va exista operativitate, aleșii locali au pasat în sarcina primarului Adrian Dobre stabilirea procedurii de atribuire pentru DDD, valoarea contractului, dar și aprobarea caietului de sarcini și a modelului de contract.

După scandalul legat de lipsa serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești s-a aflat un proiect care viza stabilirea caietului de sarcini și a modelului de contract pentru delegarea acestui serviciu.

Proiectul supus aprobării a fost modificat aproape în totalitate în timpul ședinței, consilierul local George Botez propunând un amendament prin care în sarcina primarului Adrian Dobre cade responsabilitatea de a se preocupa de demararea procedurii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Conform legii, aprobarea caietului de sarcini și a modelului de contract sunt în atribuțiile Consiliului Local”, a susținut directorul Direcției Juridice, completând însă faptul că mandatarea primarului nu este ilegală și că nu se poate pronunța dacă Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) va fi de acord cu acest lucru.

Citește și: Negociere directă pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare, la Ploiești - VIDEO

Proiectul de hotărâre, în forma modificată, a fost aprobat cu majoritate de voturi. Astfel, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a fost împuternicit să stabilească procedura de atribuire, termenul de delegare, valoarea estimată a procedurii, dar și caietul de sarcini și modelul de contract necesare pentru demararea procedurilor pentru delegarea serviciului.

Reamintim faptul că, după lungi discuții controversate, ca urmare a contestațiilor depuse atât la instanță, cât și la CNSC, la Ploiești nu a fost semnat încă un contract de delegare a serviciului de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, motiv pentru care aceste operațiuni nu au loc, în ciuda invaziei de căpușe și de țânțari.