consiliul-local-ploiesti-terase.jpg

Spiritele s-au încins la Consiliul Local Ploiești când a venit vorba de regulamentul de organizare al teraselor de vară. În timp ce PSD și ALDE spun că activitatea teraselor este blocată, liberalii susțin că nu se dorește aplicarea regulamentului aprobat anul trecut.

Pentru a doua oară, consilierii PSD - ALDE au încercat să propună un nou regulament de funcționare al teraselor de vară, pe motiv că la această oră există un blocaj din cauza regulamentului aprobat anul trecut. 

Mai mult, social-democrații susțin că inclusiv amenajările de terase provizorii pentru diverse evenimente organizate de municipalitate ar fi puse în pericol, ca urmare a neaprobării formei propuse prin proiectul inițiat de aleșii PSD - ALDE. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În replică însă liberalii susțin cu totul altceva, respectiv că blocajul ar fi  apărut de fapt în momentul în care membrii Comisiei nr. 2 pentru valorificarea patrimoniului, servicii către populație, comerț, turism, agricultură și promovare operațiuni comerciale au considerat că nu există cadru legal la Ploiești pentru desfășurarea unor astfel de activități.

Astăzi, în timpul ședinței de Consiliu Local, cel care dorește să organizeze un Festival Street Food la Ploiești, pe Bulevardul Castanilor, a susținut că a primit aprobare de la Direcția de Cultură și de la Comisia pentru aprobarea adunărilor publice, însă membrii Comisiei de valorificare a patrimoniului i-au transmis că la Ploiești nu există cadru legal pentru amplasarea teraselor.

Citește și: Festival Street Food la Ploiești, pe Bulevardul Castanilor

În ciuda discuțiilor controversate, proiectul inițiat de PSD și ALDE nu a trecut la vot, spre nemulțumirea social-democraților care susțin că, prin acest lucru, „nu s-a putut legifera, la nivel local, buna funcționare a teraselor”. Proiectul a fost respins cu 14 voturi pentru (PSD + ALDE) și 8 abțineri (PNL).


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.