prelucrare-dat-ecare-car-personal.jpg

Toate instituțiile publice trebuie să-și desemneze până la data de 25 mai persoanele autorizate să prelucreze datele cu caracter personal.

După mai mulți ani de dezbatere și la doi ani de la aprobare, România trebuie să-și însușească Regulamentul General de Protejare a datelor adoptat de Parlamentul European.

Termenul limită de desemnare a persoanelor care pot să aibă acces la datele personale în instituțiile publice este 25 mai. Astăzi, la Primăria Ploiești a avut loc o ședință pe această temă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dacă în cazul SPFL și TCE instituțiile sunt deja autorizate să prelucreze date personale, alte instituții publice de abia acum trebuie să efectueze demersuri în acest sens.

Regulamentul interzice prelucrarea de date de la copii cu vârstă mai mică de 16 ani, în acest caz fiind necesar consimțământul părinților.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Sport
  • Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Plecări importante de la Petrolul Ploiești

Doi dintre jucătorii care, în prima parte a sezonului, au făcut parte din lotul petroliştilor, mijlocaşul Claudiu Herea şi fundaşul central Florin Plămadă, şi-au încheiat, în mod oficial,...