fbpx

aglomeratie-dn1-comarnic-busteni.jpg

Așa cum prevede legea, asocierea de firme care câștigă licitația, trebuie să depună o scrisoare de garanție bancară. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, contractul pentru realizarea centurii Comarnic a fost reziliat. 

Asocierea a fost condusă de Next Level, sucursală românească a unei foarte mici firme italiene. Totodată, a fost anulată şi procedura de licitaţie pentru construirea variantei Buşteni. Constructorii câștigători ai licitațiilor au fost desemnați în primăvara anului trecut. În cazul centurii Bușteni, câștigătoare a licitației a fost desemnată firma Alpenside. Aceasta are acționar un offshore cipriot care, la rândul lui, este deținut de acționari ascunși.

Licitaţiile pentru realizarea centurilor Comarnic şi Buşteni au fost lansate în 2015, iar acum singurul alternativă pentru fluidizarea circulaţiei pe DN 1 Valea Prahovei rămâne construirea Autostrăzii Comarnic – Braşov.

Rezilierea centurii Comarnic vine in contextul în care comisarul european Corina Crețu recomanda Ministerului Transporturilor să dezvolte o listă de proiecte de infrastructură finanțate din fonduri europene, pentru a fi derulate în următorii ani, printre care și Comarnic Brașov.

Într-un material publicat de digi24, se arăta cum constructorii acestui tronson au garanții de la ”credit doar cu buletinul”. Detalii AICI.

Având în vedere modalitatea prin care la licitații pot să participe toți dubioșii, este necesară modificarea în regim de urgență a legislației. Înăsprirea condițiilor de la înscriere, până la posibilitatea de a contesta, ar putea scurta aceste proceduri stufoase.

sursa digi24

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg